Još nekoliko dana do finalnog takmičenja StartUp #za5, vol.2
Foto: Promo

budućnost za 5

Još nekoliko dana do finalnog takmičenja StartUp #za5, vol.2

Čak 15 takmičara iz Kragujevca, Niša, Subotice, Novog Sada i Beograda takmiči će se za dobijanje početnih novčanih sredstava za pokretanje sopstvenog biznisa

Objavljeno:

StartUp karavan #za5, vol.2 u prethodnih mesec dana obišao je gradove širom Srbije u potrazi za mladim poslovnim talentima.

Tom prilikom je više od 300 polaznika iz Kragujevca, Niša, Subotice, Novog Sada i Beograda edukovano o StartUp mogućnostima, ali i načinima testiranja uspešnosti jedne biznis ideje. Polaznicima su se predstavili i lokalni preduzetnici, koji su sa studentima i srednjoškolcima podelili svoje StartUp početke i posavetovali ih kako da izbegnu početničke greške.

Nakon završenih radionica, polaznici su dobili mogućnost da primene znanje stečeno na edukaciji, tako što su uzimali učešće u takmičenju StartUp #za5, vol. 2. Pravo učešća su imali svi polaznici radionica slanjem razrađenog modela sopstvenih poslovnih ideja.

foto: Promo

Od ukupnog broja pristiglih projekata biće odabrano čak 15 polaznika iz Kragujevca, Niša, Subotice, Novog Sada i Beograda, koji će se plasirati u finalno takmičenje StartUp #za5. Finalisti će pred stručnim žirijem prezentovati razrađen koncept poslovnih ideja i na taj način će se takmičiti za pobedničke nagrade – dobijanje novčanih sredstava, koja će biti iskorišćena kao početni kapital za pokretanje biznisa.

Ovom prilikom će biti odabrano čak pet pobednika koji će biti nagrađeni sa po 1.000 dolara za pokretanje sopstvenog biznisa.

Više informacija o samom takmičenju na www.buducnostza5.rs

StartUp karavan #za5 se organizuje po drugi put. Tokom 2017. godine više od 500 mladih pohađalo je edukativne radionice širom Srbije i na taj način su informisani o osnovnim pojmovima preduzetništva, kao i o koracima za osnivanje i vođenje sopstvenog preduzeća.

Nacionalni projekat Budućnost #za5 pokrenuo je Centar E8, uz logističku podršku V+O Communication, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Privredne komore Srbije i Coca-Cola Fondacije u cilju osnaživanja mladih u pronalaženju budućeg zaposlenja i kontinuirane edukacije.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.