NIŠ DOBIJA MULTIFUNKCIONALAN EXPO CENTAR NA 13.500 M2: Očekuje se da ovaj objekat pruži podršku ekonomskom razvoju!
Ilustracija, Foto: Profimedia

veliki projekat

NIŠ DOBIJA MULTIFUNKCIONALAN EXPO CENTAR NA 13.500 M2: Očekuje se da ovaj objekat pruži podršku ekonomskom razvoju!

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte u Nišu raspisala je konkurs za idejno rešenje

Objavljeno:

Grad Niš u narednom periodu trebalo bi da dobije moderan Expo centar na lokaciji Lozni kalem, kod Niške Banje. Iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj kažu da je ova lokacija u vlasništvu Grada Niša, a izgradnja ovakvog projekta je predviđena, za to postoji i planska dokumentacija.

Prema projektno-tehničkoj dokumentaciji objekat bi trebao da bude površine od najmanje 13.500 m2, od čega bi sajamski prostor zauzimao najmanje 8.100 m2. Sredstva za izradu projektno-tehničke dokumentacije obezbeđena su iz budžeta Grada Niša u iznosu od 40.600 EUR, dok 30.000 EUR finansira Evropska unija iz programa EU PRO.

Očekuje se da ovaj objekat po izgradnji pruži podršku ekonomskom razvoju Niša, kroz nove sadržaje koji će omogućiti organizaciju događaja koje sada nije moguće organizovati u Nišu ili se oni organizuju u neadekvatnim prostorima. Takođe, Expo centar treba da omogući organizaciju raznih kongresnih i sajamskih manifestacija, konferencija, kako nacionalnog tako i međunarodnog karaktera.

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte u Nišu raspisala je konkurs za idejno rešenje multifunkcionalnog Expo centra.

Takođe, Grad Niš doneo je odluku o realizaciji projektne izgradnje multifunkcionalnog objekta za potrebe kulture tzv. "univerzalna dvorana" na Bulevaru Nemanjića. Nakon sprovedenog konkursa izabrano je idejno rešenje na osnovu kojeg će se graditi objekat.

Niš poslednjih godina postaje sve interesantnija turistička destinacija, a u prilog tome govore i podaci o konstantnom povećanju broja turista i noćenja od 2013. godine, kao i o brojnim investicijama u turizam i infrastrukturu.

Tekst je objavljen u sklopu projekta koji se finansira iz budžeta Grada Niša.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.