ČEŠLJA SE TRGOVANJE AKCIJAMA "KRAŠA": Sunovrat deonica izazvao JE SUMNJE
Ilustracija, Foto: Printscreen/Prva TV

OTKRIVAMO

ČEŠLJA SE TRGOVANJE AKCIJAMA "KRAŠA": Sunovrat deonica izazvao JE SUMNJE

U četvrtak je ostvaren promet "Kraševim" deonicama od 10 miliona kuna, a u petak od 20,4 miliona kuna

Objavljeno:

Izrazito povećanje prometa deonicama "Kraša" prošlog četvrtka i petka, posebno u kontekstu subotnje odluke Kraš-ESOP-a o prihvatanju ponude Mesne industrije Braća Pivac, privuklo je pažnju i Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa).

Na pitanje "Poslovnog dnevnika" da li Hanfa smatra da u trgovanju tih dana postoje elementi trgovanja na temelju povlašćenih informacija s obzirom na odluku "Kraš ESOP" i da li namerava Agencija da proveri transakcije koje su realizovane tih dana, iz regulatora su odgovorili da kontinuirano nadzire trgovanje na Zagrebačkoj berzi i ponašanje učestnika na tržištu kapitala "te će u tom kontekstu biti sprovedena dodatna provera svih okolnosti u vezi s transakcijama i prometom na Zagrebačkoj berzi poslednjih dana".

"Ukoliko bude utvrđeno činjenično stanje koje bi eventualno rezultiralo preduzimanjem nadzornih mera Hanfa će izvestiti javnost uzimajući u obzir odredbe Zakona o Hanfi, Zakona o tržištu kapitala i ostalih relevantnih propisa", dodali su iz Hanfe.

Podsetimo, u četvrtak je ostvaren promet "Kraševim" deonicama od 10 miliona kuna, a u petak od 20,4 miliona kuna. Deonicom se trgovalo po 1.050 kuna, a danas je cena potonula za 28 odsto, na 755 kuna. U jednom trenutku cena je dotakla i 700 kuna.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Poslovni.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.