PRODATA VELIKA SRPSKA KOMPANIJA: Novi vlasnik ima VELIKE PLANOVE
Novi vlasnik ima VELIKE PLANOVE, Foto: Printscreen/Google Maps

POČINJE S RADOM NA PROLEĆE

PRODATA VELIKA SRPSKA KOMPANIJA: Novi vlasnik ima VELIKE PLANOVE

Za kupovinu "Budimke", u kojoj je proizvodnja stala 2015. godine, interesovanje su pretodnih godina pokazale kompanije iz Srbije, Evrope i Azije

Objavljeno: 12:32h

Požeška "Budimka" prodata na javnoj licitaciji za 212.700.000 dinara kompaniji "Itn grupa" iz Kosjerića koja se bavi inovacijama u poljoprivredi i smrznutim povrćem. Početne investicije u "Budimku" biće, kako navode, pet miliona evra.

Očekuju da će početi sa radom na proleće.

Novi vlasnik "Budimke", direktor i suvlasnik ITN-a, Vera Marković rekla je za RTS da su planirane investicije preko pet miliona evra, a početak rada nekadašnjeg giganta najavljuje za proleće sledeće godine.

"Imamo cilj da nastavimo poslovanje, da proširimo svoju delatnost koja već postoji u fabrici u Kosjeriću sa zamrznutim voćem i povrćem gde je izvoz 99 odsto, tako da se sam proizviodni program Budimke oslanja na naše sadašnje delatnosti fabrike Kosjerić", rekla je Markovićeva.

Za kupovinu "Budimke", u kojoj je proizvodnja stala 2015. godine, interesovanje su pretodnih godina pokazale kompanije iz Srbije, Evrope i Azije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.