Najjeftinija avio kompanija dolazi u Srbiju: Karta džabalesku, ali za kofer će vas ojaditi!

Super, ali...

Najjeftinija avio kompanija dolazi u Srbiju: Karta džabalesku, ali za kofer će vas ojaditi!

Postoje skriveni troškovi, tako da često uz kartu koja košta 40 evra doplatite još 60 za prtljag
Objavljeno:

Irska avio-kompanija “Rajaner”, najjeftiniji avioprevoznik na svetu, potpisiće danas ugovor sa niškim aerodromom "Konstantin Veliki". To je šesta lou kost kompanija koja leti iz Srbije, a pored "Vizera", druga koja će ubuduće leteti sa niškog aerodroma. “Vizer” sada leti ka Bazelu i Malmeu, a uskoro će i ka Dortmundu u Nemačkoj. Osim njih, sa beogradskog aerodroma lete i “Izidžet” za Ženevu, “Er Kairo” za Hurgadu, "Pegazus" za Istanbul i "Norvedžijan" za Oslo. Međutim, još se ne zna gde će ova kompanija prevoziti putnike. Prema saznanjima “Blica”, u Direktorat za civilno vazduhoplovstvo još nije stigao spisak destinacija za koje je “Rajaner” zainteresovan. I kada to budu uradili, za željene destinacije će morati prvo da dobiju dozvolu od Direktorata.

Ova kompanija je inače poznata kao najjeftiniji avio-prevoznik na svetu i njene karte mogu da se kupe i za samo nekoliko evra, dok se u promotivnim kampanjama mogu naći i besplatno uz plaćanje avio-taksa. Ono što, međutim, često zameraju ovom avio-pevozniku, ali i svim ostalim lou kost je nizak kvalitet usluge i skriveni troškovi, tako da često uz kartu koja košta 40 evra doplatite još 60 za prtljag. Po pravilu avioni niskotarifnih kompanija isključivo koriste periferne, manje aerodrome. Lou kost prevoznici ne zarađuju puno od prodatih avio-karata po cenama od nekoliko evra, ali zato to nadoknađuju prodajom hrane, pića i razne djuti fri robe.
Profimedia
Sve što se nudi u avionu putnici dodatno plaćaju. Hrana i piće su skuplji od uobičajenih “zemaljskih” cena. Predati prtljag kod lou kost prevoznika nije besplatan i on se uvek plaća dodatno, ali i tu postoje različite tarife. Tako je, na primer, jedna torba 15 evra ako se plaća onlajn, 20 evra ako se plaća kasnije preko kol-centra ili sajta, a 30 evra ako se plaća pred poletanje na aerodromu. (Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.