JOŠ DANAS IMATE FORE DA PLATITE OVU USLUGU: Od 1. oktobra će vas to SKUPO KOŠTATI
Imate fore još danas da platite, Foto: Printscreen

OBAVEZUJE IH ZAKON!

JOŠ DANAS IMATE FORE DA PLATITE OVU USLUGU: Od 1. oktobra će vas to SKUPO KOŠTATI

Oni koji su adresu registrovali i pre novog zakona, ne moraju to ponove da rade

Objavljeno: 30.09.2019. 15:15h

Da li zbog neobaveštenosti ili nemarnosti tek ovo je donelo neverovatne gužve ispred šaltera ali i usijalo telefon Agencije za privredne registre.

Privrednici su obavezni da se registruju jer ih na to obavezuje Zakon o privrednim društvima donet polovinom prošle godine. Od sutra, 1. oktobra, za tu uslugu moraće da plate. Preduzetnici su dakle imali period od godinu dana da se prilagode.

- Pozivali smo, pisali obaveštenja, slali smo poruke i putem medija, a poslednjih pet dana telefon non - stop zvoni - rekli su u APR. Kako objašnajvaju mnogi su se očigledno tek sada setili svoje obaveze.

- Postupak se ne završava sutrašnjim datumom, samo više neće biti besplatan, a to je najavljeno pre godinu dana. Preduzetnici i privredna društva imaju obavezu da se upišu elektronsku adresu - rekli su nam.

Obavezu da prijave adresu za prijem elektronske pošte imaju privredna društva, predstavništva i ogranci stranih privrednih društava, kao i preduzetnici koji su upisani u Registar privrednih subjekata, a do sada nisu registrovali ovaj podatak. Udruženja, sportska društva, sportska udruženja i sportski savezi, kao i zadužbine i fondacije nemaju obavezu da prijavljuju adresu za prijem elektronske pošte.

 

Popunjene prijave se predaju lično u APR-u ili se šalju poštom, na adresu Agencije za privredne registre- Brankova 25, Beograd, i ne mogu se slati elektronskim putem. Nakon 1. oktobra 2019. godine, registracija adrese za prijem elektronske pošte će se plaćati (naknada promene podatka).

Registrovanu imejl adresu zakon propisuje zbog prelaska na elektronsko slanje rešenja APR-a i dostavljanja finasijskih izveštaja preduzeća.

Oni koji su adresu registrovali i pre novog zakona, ne moraju to ponove da rade.

Bonus video: 

(Espreso.rs / Mediji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media