SINIŠA MALI JE DANAS IMAO NAJVAŽNIJI RAZGOVOR: Bitno je za SVE NAS
Petrović je upoznao ministra finansija sa projekcijama Fiskalnog saveta, Foto: Beta/Miloš Miškov

konsultacije

SINIŠA MALI JE DANAS IMAO NAJVAŽNIJI RAZGOVOR: Bitno je za SVE NAS

Razgovarano je i o sprovođenju investicionog plana

Objavljeno: 12:53h

Ministar finansija Srbije Siniša Mali razgovarao je danas sa predsednikom Fiskalnog saveta Pavlom Petrovićem o predlogu budžeta za 2020. godinu, saopšteno je posle sastanka.

Sagovornici su se saglasili da je dobro što će od naredne godine krenuti da se primenjuje "švajcarska formula" za penzije, a ministar je istakao da će u tu svrhu biti promenjen Zakon o budžetskom sistemu, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Razgovarano je i o sprovođenju investicionog plana, a Mali je istakao da je tim povodom već imao sastanak sa skoro svim predsednicima opština u Srbiji, te da će do kraja meseca oni poslati konkretne planove sa prioritetnim projektima.

Petrović je upoznao ministra finansija sa projekcijama Fiskalnog saveta kada je reč o 2020. godini, i izneo predloge na koji način može da se iskoristi fiskalni prostor.

Na sastanku je ocenjeno da je važno nastaviti sa daljim smanjivanjem opterećenja na zarade i sa ulaganjem u kapitalne projekte.

Novi sastanak ministra finansija sa članovima Fiskalnog saveta zakazan je za kraj septembra.

BONUS VIDEO:

DEDA MIRKO (90) JE DOSAD STOPUT BIO U ČABRU: On je jedini bačvar u Srbiji i otkriva čemu služi dobar čabar! 2. DEO (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.