DOBRO POGLEDAJTE JULSKI RAČUN ZA STRUJU! Imaćete još jednu stavku za PLAĆANJE
Ilustracija, Foto: Marina Lopicic

POSKUPLJENJE

DOBRO POGLEDAJTE JULSKI RAČUN ZA STRUJU! Imaćete još jednu stavku za PLAĆANJE

U svrhu povećanja energetske efikasnosti.

Objavljeno: 24.07.2019. 15:12h
  • 116

Građani će na julskom računu za struju, koji će im stići tokom avgusta, imati novi trošak u vidu takse za unapređenje energetske efikasnosti, rekao je Radovan Stanić, direktor za snadbevanje električnom energijom Elektroprivrede Srbije (EPS) na Blic panelu "Energetska efikasnost i pravilno korišćenje struje".

Ipak, Stanić je za Blic rekao da je reč o minimalnim iznosima.
- Reč je o zakonu koju se primenjuje od 1. jula, tako da će se na novim računima pojaviti i nova stavka. Govorimo o cifri od 0,015 dinara po kilovat-satu, koja nije zanemarljiv trošak, ali mislimo da građane neće značajnije ugroziti. To praktično znači da je na potrošenih 100 kilovati-sati struje dodatni trošak 1,5 dinara, a za prosečnu mesečnu potrošnju od 400 kilovata račun će biti uvećan za oko 6 dinara - objašnjava Stanić, uz napomenu da tako pojedinačni trošak neće biti veliki.

Stanić navodi da se ovako prikupljena sredstva slivaju u zajednički fond i uplaćuju na račun Ministarstva energetike, koje će ih na adekvatan način plasirati dalje i tako doprineti opštem trendu povećanja energetske efikasnosti.

 

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media