BIP IPAK NIJE UGAŠEN! Ima novu šansu!
Kakav preokret! , Foto: Printscreen

DOBRA VEST

BIP IPAK NIJE UGAŠEN! Ima novu šansu!

Kakav preokret! 

Objavljeno: 05.07.2019. 13:44h
  • 1

BIP zasad neće biti ugašen, rekao je državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović.

Kako objašnjava, BIP je kompanija u stečaju i bio je izdat Makedonskoj firmi u zakup.

 

- Očigledno je da kompanija više nije mogla da funkcioniše i izašli su iz posla. Agencija za licenciranje stečajnih upravnika će vrlo brzo pripremiti novi oglas i ponuditi zainteresovanima da nastave da rade kroz zakup - rekao je on.

Prema njegovim rečima, sa dosadašnjim zakupcima nije bilo problema i svoje obaveze su izmirivali redovno koje su garantovali menicama.

- Šta su razlozi za odustajanje ja ne mogu da kažem. Bilo bi dobro da se što pre nađe novi partner kako bi se nastavilo proizvodnjom - kaže Stevanović.

Podsetimo, mediji su ranije danas javili da će Beogradska industrija piva najverovatnije biti zatvorena veoma brzo, kao i da su radnicima u proizvodnji podeljeni otkazi.

Kako su potvrdili u kompaniji M6 EDEN SRB, oni su odlučili da prekinu ugovor o poslovnoj saradnji za A.D. BIP .

Ovako je govorio Makedonac

Janevski je planirao da obnovi proizvodnju piva u BIP-ovim starim pogonima dok se ne izgradi nova pivara i tako "sačuva BIP-ovu tradiciju proizvodnje i brenda".

- Sadašnji sistem proizvodnje je zastareo i skoro potpuno propao jer je napravljen 70-tih godina. Obnovićemo ono što je neophodno da bi pivara radila do izgradnje nove fabrike - rekao je Janevski pre dve godine kada je zakupio BIP.

Zakup BIP-ovih pogona, kako je rekao, godišnje košta oko 900.000 evra, a da izgradnja nove pivare počeće kada s Vladom Srbije bude dogovorena lokacija.

- BIP je u stečaju i ne može da izda fabriku dugoročno u zakup, ali će prihod od pokretanja proizvodnje dobro doći u sprovođenju stečaja - ocenio je tada Janevski.

Zakup pogona BIP-a će, kako je tada govorio, trajati verovatno dve - tri godine koliko je potrebno da se izgradi nova pivara.

- Došli smo da dugo ostanemo - najavio je tada Janevski.

 

Bonus video: 

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media