AKO ŽELITE DA POKRENETE BIZNIS OVO VAM JE SIGURICA: Bogataši počeli da INVESTIRAJU u ŠUME i ZELENE POVRŠINE
Novi prostor za ulaganje: Šume, Foto: Ilustracija/Espreso.co.rs

POSLOVNE IDEJE

AKO ŽELITE DA POKRENETE BIZNIS OVO VAM JE SIGURICA: Bogataši počeli da INVESTIRAJU u ŠUME i ZELENE POVRŠINE

Grupa za upravljanje posebnom imovinom ima više od 38 zaposlenih

Objavljeno:

Šume i zelene površine postaju sve privlačnija investicija za bogate američke porodice.

Taj trend je uzeo toliko maha da je Bank of Amerikca, multinacionalna investiciona banka, osnovala posebnu kancelariju, tzv. Grupu za upravljanje posebnom imovinom (SAM) koja, za svoje bogate klijente, upravlja s 94.000 različitih šuma, polja, farmi i rančeva ukupne vrednosti 13,6 milijardi dolara.

Da interes bogatih porodica za ekološke i održive investicije raste, istakao je Džon Kili, izvršni direktor SAM-a, dodajući da sve svoje klijente podstiču da pogledaju i osete ono u šta ulažu.

„To ima transformišući efekat, kada mogu videti, osetiti, dotaći, a ponekad u slučaju životinjskih farmi i pomirisati, ono u šta ulažu novac“, objasnio je Kili.

Grupa za upravljanje posebnom imovinom ima više od 38 zaposlenih, „specijalista u čizmama“, s višegodišnjim šumarskim iskustvom. Njihov zadatak je da daju klijentima informacije direktno s terena, ali i da osiguraju da klijent na svojoj investiciji nešto i zaradi.

Međutim, kod „zelenih“ ulaganja teško je predvideti kada će se tačno „ubrati plodovi“ investicije.

Zaradu generiše, na primer, proizvodnja drvne građe, useva, stoke, ulja, ali ulagači, priča Kili, moraju da budu svesni da je to dugoročno ulaganje. Na primer, šuma može odmah doneti dobit, a da bi se to dogodilo mogu biti potrebne godine i decenije, u zavisnosti od starosti drveća, tržišnim uslovima i krećeli se od zrelog ili tek zasađenog drveta.

BONUS VIDEO:

Prokišnjava autobus 706 u Batajnici (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Mediji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.