KRAJ MUKA ZADUŽENIH U ŠVAJCARCIMA! Čeka se samo jedna stvar
Protest zaduženih u švajcarcima, Foto: Espreso.rs

PONUDA STIGLA

KRAJ MUKA ZADUŽENIH U ŠVAJCARCIMA! Čeka se samo jedna stvar

Zaduženima će preostali dug biti smanjen za 38 odsto

Objavljeno: 13.06.2019. 10:36h
  • 3

Ponude za konverziju stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima, koje su banke u Srbiji uputile u roku propisanim zakonom o konverziji, naišle su na veliki odziv korisnika, prenose beogradski mediji. 

Konverziju je, tako, do sada prihvatilo oko 60 odsto ukupnog broja klijenata, dok je kod pojedinih banaka taj procenat i do 85 odsto korisnika kredita. Ove brojke nisu konačne, jer rok za izjašnjavanje klijenata još uvek traje.

Poslednji rok u kome korisnici kredita treba da se izjasne varira od banke do banke, pošto su ponude poslate u različitim vremenskim intervalima. Zakon je predvideo rok za izjašnjavanje od 30 dana od dana kada je klijent primio ponudu banke. 

- Prema do sada prikupljenim podacima, možemo zaključiti da je većina korisnika stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima prihvatila da je Zakon o konverziji najbolje rešenje za njihovu situaciju. 

Već sada možemo reći da se konverzija uspešno sprovodi, a koliki će biti konačan procenat kredita konvertovanih u evro znaćemo kada istekne Zakonom predviđeni rok - kaže Vladimir Vasić, generalni sekretar Udruženja banaka Srbije.

Ponude za konverziju upućene su svim korisnima stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima, a za proces konverzije banke u Srbiji izdvojiće oko 130 miliona evra.

Rešenjem iz Zakona o konverziji preostali duh klijentima biće umanjen za 38 odsto. 

BONUS VIDEO:

IPAK SU ONI SAMO MAČKE! Gepard prede, umiljava se i ljubi volonterku, tako nežno da podseća na pravo malo mače! (VIDEO)

(Espreso.rs)

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media