TENDER ZA KOMERCIJALNU BANKU U SLEDEĆI PETAK: Odluci prethodio sastanak Siniše Malog sa FRANCUSKOM KOMPANIJOM
Komercijalna banka, Foto: Printscreen/Youtube

TENDER

TENDER ZA KOMERCIJALNU BANKU U SLEDEĆI PETAK: Odluci prethodio sastanak Siniše Malog sa FRANCUSKOM KOMPANIJOM

Tržišna vrednost Komercijalne banke je oko 395 miliona evra

Objavljeno:

Tender za prodaju Komercijalne banke biće raspisan u sledeći petak 31. maja, saznaje "Blic Biznis".

"Reč je o javnom pozivu za prikupljanje izjava o zainteresovanosti za učešće u postupku prodaje akcija u Komercijalnoj banci", precizirao je naš izvor iz Nemanjine 11.

Kako saznaju mediji, ovoj odluci prethodio je sastanak ministra finansija Siniše Malog i predstavnika francuske kompanije "Lazard" koja je investicioni savetnik u postupku prodaje "Komercijalne banke".

Kako je "Blic BIznis" nedavno pisao interesovanje za kupovinu Komercijalne banke, koja je po mnogim poslovnim performansama među najboljim bankama u Srbiji, je veliko. U pitanju je nekoliko domaćih i stranih investicionih kompanija. Pojedine među njima bave se isključivo bankarstvom godinama unazad, a među potencijalnim kupcima su i investicioni fondovi koji posluju u različitim delatnostima, a između ostalog se bave i bankarstvom.

Tržišna vrednost Komercijalne banke je oko 395 miliona evra. Pre početka finansijske krize 2008. godine banka je na berzi vredela više od dve milijarde evra.

Banka je prošle godine napravila najbolji finansijski rezultat u poslednjih deset godina i zabeležila rekordni profit od 71 milion evra. Kada je u pitanju stabilnost poslovanja, karakteriše je natprosečna likvidnost i kapitalizovanost. Vrednost akcije ove banke je na Beogradskoj berzi od početka godine skočila za oko 60 odsto.

BONUS VIDEO:

POLOMLJENI LAVABO SE POPRAVLJA NUDLAMA I LEPKOM! Evo i dokaza! (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.