MEJL DIREKTORA RUSKE FIRME KOJI JE POBEGAO PREKO NOĆI IZ SRBIJE JE OTKRIO SVE! Ovako je MAKSIM pokušao da se OPERE!
Ilustracija, Direktor "Nefa nameštaja" poslao je mejlom menadžerima u Srbiji  poruku samo nekoliko dana pre nego što je ova ruska firma bukvalno preko noći volšebno nestala iz Srbije, Foto: Beta

skanadal

MEJL DIREKTORA RUSKE FIRME KOJI JE POBEGAO PREKO NOĆI IZ SRBIJE JE OTKRIO SVE! Ovako je MAKSIM pokušao da se OPERE!

Prvi problemi koji su ukazivali da se nešto loše događa u firmi, počeli su pre nedelju dana, baš kada je stigao i Maksimov "oproštajni" mejl

Objavljeno:

Direktor "Nefa nameštaja" poslao je mejlom menadžerima u Srbiji poruku samo nekoliko dana pre nego što je ova ruska firma bukvalno preko noći volšebno nestala iz Srbije, zajedno sa direktorom.

- Zbog tehničkog pregleda automobila morao sam hitno u Rusiju, ovo je bila poslednja poruka koju je Maksim Maksimov uputio menadžerima, saznaje Blic.

To je bio poslednji kontakt menadžera u Srbiji sa ruskim menadžmentom kompanije "Spilit" koja jevlasnik "Nefa nameštaja". Ova firma praktično je preko noći zatvorila proizvodnju u Vranju i Somboru i 34 prodajna salona sa ukupno 550 radnika koje je ostavila na cedilu!

"Poruku da je morao hitno u Rusiju dobili smo prošle nedelje i od tada je svaki pokušaj da sa vlasnicima i menadžerima iz Rusije stupimo u kontakt praktično bio nemoguć. Isparili su preko noći. Od juče je na ulici, bez posla, ukupno 550 radnika što iz proizvodnje na dve lokacije u Srbiji, što iz prodaje - kaže izvor, jedan od rukovodilaca u prodaji u ovoj ruskoj kompaniji u Srbiji.

Prvi problemi koji su ukazivali da se nešto loše događa u firmi, počeli su pre nedelju dana, baš kada je stigao i Maksimov "oproštajni" mejl.

Tada je počela da zakazuje logistika, a isporuka nameštaja je počela da kasni, kaže izvor.

Iz odeljenja za ljudske resurse počeli su da stižu mejlovi da radnici hitno počnu koristiti godišnje odmore, kao i da je važno brzo povlačiti depozite kako bi se isplatila dugovanja firme.

Direktor fabrike u Vranju koja je zapošljavala više od 300 ljudi je dao ostavku baš tih dana, tačnije 20. maja, a na pitanje gde je menadžment odgovarao je rečima "Na godišnjem odmoru".

U Fabrici u Vranju, inače, je radila i njegova supruga Tanja.

Prema podacima Agencije za privredne registre 49 odsto "Spilita" je u vlasništvu beogradskog "Holodeksa", a 51 odsto u vlasništvu ruskog partnera "OOO Korolj Divanov" dok je "Holodeks" stoprocentni vlasnik "Nefa nameštaja", čiji je direktor Maksim Maksimov.

Iza obe firme stoji i ruski biznismen Andrej Hodasevič, vlasnik dve velike fabrike nameštaja u Rusiji: "Mnogo mebeli" i "Korol Divanov".

Dokaz da su ova privredna društva povezana je i činjenica da su odmah nakon odlaska “Spilita” iz Vranja, internet i fejsbuk stranica "Nefa nameštaja" ugašeni, a sve prodavnice zatvorene.

Niko u "Nefa nameštaju" nije ni obavestio klijente o tome, a retki kupci su uspeli da stupe u kontakt sa pojedinim radnicima.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.