TELEKOM SRBIJA: SBB ugasio kanale RTS u dijaspori, jer nema ogroman profit
Frka oko RTS-a, Foto: Pixabay

kablovski sukob

TELEKOM SRBIJA: SBB ugasio kanale RTS u dijaspori, jer nema ogroman profit

Kao i do sada, Telekom Srbija posluje transparentno, ali ne možemo da dozvolimo SBB-u da obmanjuje, kako korisnike, tako i najširu javnost

Objavljeno:

Kompanija SBB ugasila je kanale Radio-televizije Srbije (RTS) u dijaspori zbog nemogućnosti da ostvari enormni profit, saopštio je danas Telekom Srbija.

- Dobro je poznato da je Telekom Srbija pobedio na javnom pozivu za distribuciju RTS-ovih kanala, a da SBB nije želelo ni da učestvuje na tom pozivu - naveo je Telekom, reagujući na ranije danas izdato saopštenje Junajted grupe u okviru koje posluje kablovski operater SBB.

Junajted grupa je je u svom saopštenju navela da je zbog gradjđana u inostranstvu pokušala da pregovara nekoliko meseci sa Telekomom, "apelujući na tu kompaniju da ponudi realne cene za otkupljeno pravo distribucije programa RTS u inostranstvu, ali da nije mogla da prihvati ucenjivački pristup i nerealne tržišne cene".

Telekom je naveo da je "očigledno da SBB ima dvostruku poslovnu politiku, tačnije vrednost svojih kanala precenjuje, dok tuđe kanale potcenjuje".

- SBB-u nije problem da svoje kanale naplaćuje dva evra po korisniku i time ostvaruje ogromnu zaradu, ali je veliki problem da RTS-ove, inače gledanije kanale, plati duplo manje - ocenio je Telekom.

Dodaje se da Telekom "još jednom izražava čuđenje reakcijom SBB-a, s obzirom na to da su oni operator koji najčešće povećava cene svojih usluga, čime pokazuju koliko zaista brine o potrebama korisnika".

- Kao i do sada, Telekom Srbija posluje transparentno, ali ne možemo da dozvolimo SBB-u da obmanjuje, kako korisnike, tako i najširu javnost. Jasno je da se ovoga puta SBB odlučio za nepristojan, nelojalan i ucenjivački odnos, kako prema potencijalnim partnerima, odnosno nama, tako i prema korisnicima - naveo je Telekom.

Očigledno, kako je navela ta telekomunikaciona kompanija, da je "reč o pogrešnom načinu da se promovišu određeni kanali SBB-a i urušava ugled, jednog od najvećih nacionalnih brendova, domaćeg operatora Telekoma Srbija".

U saopštenju Telekoma se podseća da su programi RTS-a kao i do sada dostupni svim korisnicima u dijaspori preko RTS Planete, kao i putem drugih operatora i po povoljnijim cenama.

BONUS VIDEO:

Pitali smo Beograđane šta misle o tome što je posečeno drvo koje je predstavljalo simbol Kalemegdana?

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.