Vučić u kampanji neće u Kragujevac: 3.000 radnika Fijata na plaćenom odsustvu

Razlog za paniku?

Vučić u kampanji neće u Kragujevac: 3.000 radnika Fijata na plaćenom odsustvu

Oko 3.000 zaposlenih u kompaniji Fijat Krajsler automobili Srbija poslato je na plaćeno odsustvo, na kojem će zbog nedostatka posla biti do 7. marta
Objavljeno: 11:16h

Iako se radi o prvom ozbiljnijem ovogodišnjem zastoju proizvodnje svih verzija "fijata 500L" u FCA Srbija, radnici te kompanije sve su zabrinutiji. Srpski Papamobil: Franja se po Vašingtonu vozao kragujevačkim Fijatom 500L (FOTO) I to ne samo zbog toga što tokom prinudnih odmora primaju po 65 odsto od redovnih plata, no još više, reklo bi se, što i dalje nema nikakvih najava o proizvodnji novog modela u kragujevačkoj fabrici, u kojoj, voljom Vlade Srbije, ne funkcionišu ni organi upravljanja.

- Nema informacija o novom modelu, ali ni novih tržišta za već postojeći model "500L", zbog čega radnici već otvoreno strahuju za budućnost fabrike, kaže predsednik sindikata u FCA Srbija Zoran Marković. - Premijer Aleksandar Vučić nedavno je u Kragujevcu ocenio da su neozbiljne i neodgovorne najave moguće izlazne strategije Fijata iz Srbije, ali ništa ne preduzima da barem profunkcioniše Nadzorni odbor fabrike. Naprotiv, prošla su dva meseca otkad je ustanovljeno da kandidat države za predsedavajućeg tog organa upravljanja ne može da bude na toj funkciji, jer bi bio u sukobu interesa, a Vlada ne predlaže nikoga drugog za to mesto zbog čega je rad Nadzornog odbora fabrike blokiran, kaže on.
- Pozivamo premijera da, ako ne može sam da predsedava tom organu, napokon predloži nekoga ko bi mogao da bude na toj funkciji, i time odblokira rad organa upravljanja, kaže predsednik sindikata u FCA Srbija Zoran Marković. Inače, kompanija FCA Srbija je da bi podstakla tražnju Fijatovih modela na domaćem tržištu, pre dva dana pokrenula novu akciju zamene starih automobila za nove, u kojoj se, na primer, model "fijat 500L pop" može nabaviti po ceni od 9.900 evra, pod uslovom da kupac u zamenu (reciklažu) ponudi vozilo starije od deset godina. (Espreso.co.rs / Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.