LJAJIĆ SA ERDOGANOM: Robna razmena između SRBIJE i TURSKE od MILIJARDU EVRA biće JOŠ VEĆA
Očekuje se jača saradnja sa Turskom: Rasim Ljajić, Foto: Dragan Kadić

ministar trgovine u turskoj

LJAJIĆ SA ERDOGANOM: Robna razmena između SRBIJE i TURSKE od MILIJARDU EVRA biće JOŠ VEĆA

Sporazum o slobodnoj trgovini između dve zemlje će biti ratifikovan najkasnije do kraja ove godine u turskom parlamentu, čime će otpočeti njegova puna primena

Objavljeno: 14:08h

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić razgovarao je danas sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, na marginama zasedanja Stalnog odbora za ekonomsku i trgovinsku saradnju Organizacije za islamsku saradnju (COMCEC).

Erdogan je izrazio zadovoljstvo zbog unapređenja bilateralnih odnosa sa Srbijom u poslednjih nekoliko godina, a posebno zbog činjenice da su ekonomske veze dve zemlje sve čvršće.

Ljajić je istakao da očekuje da će se nastaviti sa investicijama turskih privrednika u Srbiji, kao i sa realizacijom infrastrukturnih projekata koji su dogovoreni prilikom susreta predsednika Srbije i Turske.

Ljajić se u Istanbulu sastao i sa ministarkom trgovine Turske Ruhsar Pekčan, koja je navela da će Sporazum o slobodnoj trgovini između dve zemlje biti ratifikovan najkasnije do kraja ove godine u turskom parlamentu, čime će otpočeti njegova puna primena.

Zahvaljujući tome, istakao je Ljajić, stvaraju se uslovi da robna razmena između dve zemlje, koja će ove godine premašiti jednu milijardu evra, u narednom periodu bude znatno veća.

Srbija je prvi put ove godine pozvana da učestvuje na zasedanju Stalnog odbora za ekonomsku i trgovinsku saradnju Organizacije za islamsku saradnju (COMCEC).

BONUS VIDEO:

Obraćanje turskog predsednika Erdogana u Novom Pazaru

(Espreso.co.rs/BETA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.