KUPOVINA KOPERNIKUSA JE ISPOLITIZOVANA, ZNA SE ČIJI JE OVO INTERES: Oglasio se direktor Telekoma!
Predrag Ćulibrk, Foto: Aleksandar Jovanović Cile

stanje na tržištu

KUPOVINA KOPERNIKUSA JE ISPOLITIZOVANA, ZNA SE ČIJI JE OVO INTERES: Oglasio se direktor Telekoma!

Kako je rekao, "nama je potpuno jasno čiji bi interes to mogao da bude, pre svega onih igrača na tržištu kojima ne odgovara razvoj Telekoma"

Objavljeno:

Direktor "Telekom Srbija" Predrag Ćulibrk rekao je večeras da je kupovina kablovskog operatora "Kopernikus Tehnolidži" ispolitizovana u javnosti poslednjih nedelja i da je to "ničim izazvan napad na Telekom".

"Iznošene su insinuacije, istine i poluistine, a cilj je da se pokuša da se zaustavi Telekom u realizaciji svojih ciljeva", istakao je Ćulibrk u Dnevniku RTS.

Kako je rekao, "nama je potpuno jasno čiji bi interes to mogao da bude, pre svega onih igrača na tržištu kojima ne odgovara razvoj Telekoma".

"Kompanija SBB ima preko 50 odsto učešća na tržištu", rekao je Ćulibrk, te naveo da "zaista smatramo da, imajući u vidu, njihov suvlasnih i strateg već 20 godina Dragan Šolak itekako ume da nadogradi svoju priču i da napravi jednu ozbiljnu kompaniju, a Telekom Srbija je stagnirao sve ove godine".

Kako je istakao, kablovski operatori nisu nastali juče, njihov zalet i agresivni razvoj krenuo je već 2000. godine, a svoju infrastrukturu gradili su često na javnim resursima i to nelegalno.

"Neki su na tome napravili imperiju", rekao je Ćulibrk.

Kako je istakao, kupovina "Kopernikus tehnolodži" je za Telekom strateška kupovina, jer je Telekom dobio preko 200.000 korisnika televizije i interneta i mrežu rasprostranjene u 60 gradova.

Zadatak Telekoma je da očuvamo i uvećamo delatnost kompanije, zaključio je Ćulibrk.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.