PRIŠTINA NE ODSTUPA: Porez na robu uvezenu iz Srbije ostaje na snazi!
Porez na robu uvezenu iz Srbije na Kosovo porez i dalje na snazi, Foto: Fonet

uvoz

PRIŠTINA NE ODSTUPA: Porez na robu uvezenu iz Srbije ostaje na snazi!

Ta mera će ostati na snazi dok Beograd i BiH ne promene pristup prema Prištini, rekao je Endrit Šalja kosovski ministar trgovine

Objavljeno:

Potpredsednik kosovske vlade Enver Hodžaj i kosovski ministar trgovine i industrije Endrit Šalja kažu da će dodatni porez od 10 odsto na uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine ostati na snazi, prenose danas prištinski mediji.

U dva uzastopna tvita, Hodžaj je naveo da Beograd sprovodi "prljavu i koruptivnu kampanju protiv kosovske državnosti" dok je spoljnu politiku BiH nazvao "produžetkom politike Beograda".

- Kosovska vlada je posvećena saradnji, ali neće povući ekonomske mere dok se takav pristup ne promeni - napisao je Hodžaj.

Istovremeno, kosovski ministar trgovine i industrije Endrit Šalja rekao je za "Epoku e re" da je Priština primorana da preduzme mere u vezi sa uvozom iz Srbije i BiH kako bi zaštitila lokalne proizvođače.

Prema njegovim rečima, ta mera će ostati na snazi dok Beograd i BiH ne promene pristup prema Prištini.

Šalja je izrazio uverenje da, uprkos pritisku iz Brisela, vlada u Prištini neće povući odluku o porezu na uvozenu robu iz Srbije i BiH.

Bonus video:

VUČIĆ STIGAO NA KOSOVO I METOHIJU! Pogledajte šta je prvo posetio

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.