HOĆETE BRDO LOVE? Ovo je RECEPT jednog SRBINA: Šta sve treba da uradite kako biste bili USPEŠNI preduzetnik u Srbiji?
Foto: Pixabay

PRIMER BIZNIS PLANA

HOĆETE BRDO LOVE? Ovo je RECEPT jednog SRBINA: Šta sve treba da uradite kako biste bili USPEŠNI preduzetnik u Srbiji?

Nije nimalo lako

Objavljeno: 09:07h

Da nisu samo industrijski giganti primeri uspešnog poslovanja u Srbiji, dokazuju i mali preduzetnici koji i te kako uspešno posluju u našoj zemlji.

Jedan mladi preduzetnik je u prepisci na društvenoj mreži Tviter opisao šta sve mora da uradi kako bi bio uspešan u malom biznisu:

Njegov deo biznis plana je predstavio na sledeći način:

- Da bi ste redovno snabdevali 8.000 maloprodaja treba vam lager od minimu 21 prodajnog dana. Što kod vas, što kod kupaca, što na policama, a to vam je nekih 300-350 tona robe. Kada ste sve to rešili, ostaje vam da finansirate 45 dana te maloprodaje koje kupuju robu od vas 2/3 - započinje priču i dodaje da pre nego što počnemo sa reklamiranjem svog brenda, potrebno nam je da svim tim radnjama platimo ulistavanje, poziciju na polici, pomotivnu prodaju.

Za kraj je ostavio priču o marketingu:

- Samo za prisutnost na policama u 40% maloprodajnih objekata u zemlji, na ovu cifru morate dodati i investiciju u proizvodni pogon i neki budžet za marketing. Eto zato što to toliko košta, mali proizvodjači teško mogu da prave nove brendove.

Ako detaljnije razmatramo ovo što je ovaj mladi čovek rekao, mozemo doći do zaključka da biti preduzetnik u našoj zemlji je malo komplikovanije, ali nije ni nemoguće.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.