Danas ističe rok za RTB Bor: Kinezi i Rusi najviđeniji za strateškog partnera
Foto: Reuter

sedmoro zainteresovanih

Danas ističe rok za RTB Bor: Kinezi i Rusi najviđeniji za strateškog partnera

Sa investitorom čija ponuda bude najbolja Vlada nastavlja pregovore oko udela u vlasništvu borskog RTB-a

Objavljeno:

Danas ističe tender za izbor strateškog partnera za Rudarsko-topioničarski basen u Boru. Vlada je na javnom pozivu tražila investitora koji će novačanom dokapitalizacijom od 350 miliona dolara postati vlasnik udela u RTB-u.

Sedam kompanija je otkupilo tendersku dokumentaciju i za nju platilo po 10.000 dolara. Među njima su kažu, tri ruske kompanije, jedna kineska, jedna turska, makedonski rudnik i jedna domaća privrednika Milana Popovića koji se godinama bavi bakrom, prenosi RTS.

A koliko ih je i da li je neka dostavila i konkretnu prjavu znaće se tokom dana.

Kako RTS nezvanično saznaje, u Vladi očekuju bar dve ponude – jednu iz Kine jer je njihovo učešće na tederu potvdio nedavno i kineski ambasador u Srbiji, a jednu iz Rusije jer su ruske kompanije pokazale najveću zainteresovanost za RTB.

Inače, Vlada je na javnom pozivu tražila strateškog investitora koji će novačanom dokapitalizacijom od 350 miliona dolara postati vlasnik udela u RTB-u, zadržati svih 5.000 radnika i preuzeti dugovanja borskog giganata.

Na Javni poziv za strateško partnerstvo u RTB-u mogle su da se jave samo kompanije koje se najmanje 10 godina bave proizvodnjom bakra i dugih nemetala i da su prošle godine ostvarile prihod od najmanje pola milijarde dolara, prenosi RTS.

Sa investitorom čija ponuda bude najbolja Vlada nastavlja pregovore oko udela u vlasništvu borskog RTB-a.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.