Objavljen tender za prodaju PKB, početna cena 104,5 MILIONA EVRA
Foto: PKB

ponuda koja se ne propušta

Objavljen tender za prodaju PKB, početna cena 104,5 MILIONA EVRA

Pravo učešča na tenderu imaju pravna lica i konzorcijum

Objavljeno: 10:49h

Ministarstvo privrede objavilo je danas tender za prodaju imovine Poljoprivrednog kombinata Beograd (PKB) po početnoj ceni od 104,5 miliona evra.

Rok za dostavljanje ponuda je 10. septembar.

Cena za otkup podajne dokumentacije je 1,5 miliona evra, a uslov za učešće na tenderu je uplata depozita od oko 22,6 miliona evra.

Pravo učešča na tenderu imaju pravna lica koja se kao pretežnom delatnošću bave poljoprivredom ili/i trgovinom poljoprivrednih proizvoda.

Drugi uslov tendera je da ponudu dostavi pravno lice koje je u prethodnoj godini samostalno ili na konsolidovanom nivou ostvarilo prihod od 400 miliona evra.

Takodje, kao učesnik tendera može biti i konzorcijum, koji ima najmanje 51 odsto učešća i da ispunjava kvalifikacione uslove.

Na prodaju je ponudjena ne samo imovina PKB-a već i zavisnih društava - ; Ekolaba, Instituta PKB Agroekonomik i Veterinarske stanice PKB.

Investitorima je ponudjeno 16.785 hektara zemljišta u opštinama Palilula, Surčin i Zrenjanin, ali bez useva, plodova, odnosno drugih prinosa, zatim gradjevinski objekti koji se koriste u poslovne svrhe, oprema, zalihe rezervnih delova i stado.

Na prodaju su ponudjene i dve parcele gradskog gradjevinskog zemljišta u Borči od 1,8 hektara i 1,2 hektara, po početnoj minimalnoj ceni od 939.113 evra, odnosno 284.000 evra.

Procenjena vredost zemljišta, gradevinskih objekata i opreme je 208,5 miliona evra, udela od 29 odsto kapitala Ekolaba u vlasništvu Akcionarskog fonda 214.700 evra, a 45,77 odsto Instituta PKB Agroekonomik 431.300 evra. Procenjena vrednost stada je 17,3 miliona evra, ali taj iznos nije ušao u početnu cenu. Cena stada biće utvrdjena prema propisu neposredno pre uvodjenja kupca u posed i iznosiće 100 odsto procenjene vrednosti stada na dan popisa.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.