TRUDNICE I PORODILJE IZ HENDIJA OSTAJU BEZ NADOKNADE?! Njihov status je pod znakom pitanja!
Foto: Printscreen/Youtube/ MIDA Studio

MINISTRASTVO RADI NA TOME

TRUDNICE I PORODILJE IZ HENDIJA OSTAJU BEZ NADOKNADE?! Njihov status je pod znakom pitanja!

Đorđević se danas sastao sa predstavnicama zaposlenih trudnica i porodilja

Objavljeno:

Prema poslednjem pisanju portala Nsuživo, u razgovoru sa jednom od bivših radnica Hendija, sve trudnice i porodilje ostaće bez nadoknade. Sve do danas slučaj firme Hendi nije rešen, a tim povodom se oglasio i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević.

Đorđević je naložio da se sutra, 19. jula, izvrši vanredni inspekcijski nadzor firme Hendi, kako bi se rešio problem trudnica i porodilja koje su zbog zatvaranja te firme, ostale sa nejasnim statusom.

Kako je saopštilo ministarstvo za rad, Đorđević se danas sastao sa predstavnicama zaposlenih trudnica i porodilja, gde je naložio da se izvrši vanredni inspekcijski nadzor firme radi uvida u dokumentaciju, a kontaktirao je i ministar finansija Sinišu Malog kako bi istog dana nadzor izvršila i Poreska uprava.

Zoran Đorđević, ministar rada
Zoran Đorđević, ministar rada foto: Beta/Miloš Miškov

Đorđević je istakao da će Ministartsvo preduzeti sve mere iz svoje nadležnosti, kako bi se trudnicama i porodiljama omogućilo da ostvare svoja prava.

On je dodao da će Ministarstvo raditi u skladu sa zakonom, kako bi se utvrdio radno pravni status zaposlenih i pronašlo rešenje u najboljem interesu trudnica i porodilja.

Đorđević je naveo da o svemu obaveštava premijerku Anu Brnabić koja je na sednici Vlade Srbije, održanoj 17. jula, naložila je da se hitno nađe rešenje za njihov status.

Roditeljski portal bebac.com, apelovao je ranije na nadležne da hitno reše probleme trudnica i majki, koje su ostale bez posla u firmi Hendi, čime su “ostavljene na cedilu”.

U saopštenju portala se navodi da su zaposlene “mejlom primile obaveštenje da je firma Hendi zatvorena” i to dan pre samog zatvaranja, zbog čega su trudnice i porodilje ostale “zarobljene u firmi sa nejasnim statusom”.

Bonus video

Novinarka Espresa u MARŠU MIRA za duše dva naroda

(Espreso.co.rs/ Nsuživo/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.