OZBILJNE MALVERZACIJE U VOJVODINI: Prodaju naftu poljoprivrednicima i ugrađuju se, po cisterni uzmu više od MILION!
Foto: Profimedia, Twitter, Ilustracija

SELJACI OČAJNI

OZBILJNE MALVERZACIJE U VOJVODINI: Prodaju naftu poljoprivrednicima i ugrađuju se, po cisterni uzmu više od MILION!

Državna kasa od toga vidi tačno 0 dinara

Objavljeno:

Naftni "bosovi" iz redova naprednjaka, bez poreza i akciza prodaju poljoprivrednicima naftu u Bačkoj. Ova informacija, konkretno iz Bačkog Petrovca "procurila" je u javnost, prema rečima meštana, ceo "biznis" vode članovi Srpske napredne stranke iz ovog mesta, ali i iz obližnjeg Novog Sada.

Prema njihovim rečima, poljoprivrednici u ovom kraju su, blago reći, očajni, jer umesto 14 hiljada dinara koliko su dobijali za subvencije – sada primaju samo 4.000 hiljade!

Oni kažu da dileri iz SNS-a prodaju poljoprivrednicima naftu i đubrivo, bez papira, odnosno na crno cena po litru nafte je 120 dinara, a sa „opranim“ papirima cena po litru je 150 dinara.

Ljudi koji su umešani u ovaj posao nabavljaju naftu za 75 dinara. Prodaju je (prosečna cena) za 130 dinara po litru. Dakle, već u startu je razlika 55 dinara.

Ako tih 55 dinara pomnožimo sa 20 hiljada (koliko litara najčešće ima 1 cisterna koja se prodaje u ovom kraju) dobijamo cifru od 1.100.000 dinara po cisterni, koliko imaju „čiste“ zarade ovi „trgovci naftom“.

Ukoliko se to prebaci u evre, to je oko 10 hiljada evra po jednoj cisterni. Prema njihovim rečima, državna kasa od toga vidi tačno 0 dinara, pošto sav novac odlazi direktno u stranačku kasu.

Na ove kriminalne radnje u Bačkoj, prvi je skrenuo pažnju narodni poslanik Janko Veselinović iz „Pokreta za preokret“.

Nadamo se da će za ovaj kriminal neko jednog dana odgovarati.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.