Da li je i vama plata 414 evra? Država tvrdi da jeste, da li joj verujete?

KO JE OVDE LUD

Da li je i vama plata 414 evra? Država tvrdi da jeste, da li joj verujete?

Bruto zarada je prethodnog decembra bila 70.763 dinara, što je nominalno više za 16, 2 odsto i realno za 16, 4 odsto u poređenju sa novembrom
Objavljeno:

Prema navodima Republičkog zavoda za statistiku, prosečna neto zarada u Srbiji iz decembra 2015. godine bila je veća za 3,0 odsto a realno za 1,5 procenata nego u istom mesecu prošle godine. Lidl i dalje obećava, a Srbi još čekaju na prvu prodavnicu! Bruto zarada je predhodnog decembra bila 70.763 dinara, što je nominalno više za 16, 2 odsto i realno za 16, 4 odsto u poređenju sa novembrom. Na godišnjem nivou, prosečna bruto zarada isplaćena u decembru je zabeležila nominalan rast od 2,9 odsto, a realan od 1,4 procenta.

U periodu januar-decembar 2015. godine, prosečna isplaćena bruto plata je nominalno manja za 0,5 a realno za 2,4 odsto u odnosu na uporedni period 2014, dok je prošlogodišnja prosečna neto zarada nominalno niža za 0,2 i realno za 2,1 procenat nego prethodne godine, prema saopštenju RZS. Zarade u Srbiji tradicionalno su veće na kraju godine, kad se s decembarskom platom isplaćuju bonusi, 13. plata, regresi, pa je tako plata, izražena u procentima, znatno veća od onih isplaćenih u novembru. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.