Miodrag Kostić kupio Viktorija grupu!
Foto: Zorana Jevtić

nakon krize

Miodrag Kostić kupio Viktorija grupu!

Ranije je kompanija imala brz i snažan rast, ali je pre nekoliko godina ušla u probleme sa bankarima

Objavljeno:

Srpski biznismen Miodrag Kostić kupio je Viktorija grupu, potvrđeno je za B92 Biz.

MK je isplatila obaveze prema EBRD, a uskoro bi trebalo i ostale.

Prema saznanjima B92, Kostićeva kompanija sada ima udeo od 67 odsto dok dosadašnji većinski vlasnici Viktorija grupe Milija Babović i Nandi zadržavaju paket akcija od 16, 5 odsto.

"Viktorija grupa" godišnje izveze robu za 178 miliona evra. Ranije je kompanija imala brz i snažan rast, ali je pre nekoliko godina ušla u probleme sa bankarima.

MK grupa je i ranije upućivala ponudu za kupovinu šabačke kompanije.

Viktorija grupu su pre 16 godina osnovali Stanko Popović, Milija Babović i Zoran Mitrović, ali tokom prethodnih godina kompanija se širila, menjala je i sedište i suvlasnike. Vlasničke udele stekli su, u međuvremenu, i EBRD (21,35 odsto) i Apsara limitid sa Kipra (11 odsto), dok po 22,55 odsto udela imaju Zoran Mitrović i Milija Babović. Preostalih 22,55 odsto Viktorija grupa je pre nekoliko godina otkupila od Stanka Popovića, pa je sama kompanija postala vlasnik njegovih akcija.

Upućeni kažu da je kompanija zapala u probleme u poslovanju zbog nemogućnosti da povrati ili čak i da pokrene neke od svojih investicija, što ju je onda dovelo u situaciju da firme u njenom sastavu, poput Sojaproteina koji je jedinstven po tome što jedini proizvodi genetski nemodifikovanu soju u Evropi, opterećene visokim troškovima kamata, počnu da posluju sa gubicima, umesto sa profitom.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.