JASNO JE DA JE PREVARA, A MOŽDA I KRIVIČNO DELO: Propao Fly Fly, šta će sad putnici koji su rezervisali karte preko njih?
Foto: Printscreen/youtube

oglasila se i JUTA

JASNO JE DA JE PREVARA, A MOŽDA I KRIVIČNO DELO: Propao Fly Fly, šta će sad putnici koji su rezervisali karte preko njih?

Aleksandar Seničić kaže da je još tada bilo jasno da je inspekcija svoj posao odradila loše

Objavljeno: 06.06.2018. 11:18h
  • 9

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija JUTA Aleksandar Seničić kaže da je pre mesec dana bilo jasno šta će se dogoditi sa Flaj Flaj travelom.

Seničić je kazao da je još tada bilo jasno da je inspekcija svoj posao odradila loše.

- Ja sam bio zatečen da agencija i dalje može da posluje i pored toga što je bilo jasno šta će da se desiti - rekao je.

A dogodilo se, kako je kazao, to da su ušli u ozbiljan problem novčane prirode.

- Pre četiri nedelje bili su 80-ak miliona dinara već u problemu, što je bilo oko 700.000 evra a sada je već oko 1,5 miliona evra. Međutim, kako je pritisak javnosti veći, isnpekcija je Flaj Flaj travelu zabranila rad - rekao je Seničić.

foto: Printscreen/youtubeSeničić kaže i da su u JUTA, iako Flaj Flaj travel nije bila njihova članica, zatrpani pozivima oštećenih putnika i dodao da će zbog prirode problema verovatno biti mnogo oštećenih putnika.

- Flaj Flaj od februara nema licencu za prodaju avio-karata pa su to vršili preko drugih agencija. Zakon nalaže da organizatori putovanja moraju imati licencu koja podrazumeva da postoji polisa osiguranja iz koje se vrši naplata štete. U ovom slučaju toga nema i za avio karte kupci će morati da tuže - naveo je Seničić.

- Potpuno je jasno da je reč o prevari, možda i krivičnom delu. Osiguranje ne pokriva krivično delo i tu ćemo imati veliku štetu - naveo je direktor JUTA.

Bonus video:

Espreso intervju - Eliza Hodža

(Espreso.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media