NEZADOVOLJNI MALINARI ZBOG CENE OD 100 DINARA PO KG MASOVNO PROTESTUJU: Ova dvojica u ovom biznisu ubiru milione! Da li ih prepoznajete?
Foto: Nebojša Mandić, Shuterstock

snašli se ljudi

NEZADOVOLJNI MALINARI ZBOG CENE OD 100 DINARA PO KG MASOVNO PROTESTUJU: Ova dvojica u ovom biznisu ubiru milione! Da li ih prepoznajete?

Ko diktira cenu ove lekovite voćke?

Objavljeno: 22:05h

Dragan J. Vučićević, glavni i odgovorni urednik provladinog tabloida Informer i direktor ovog dnevnog lista Damir Dragić, vlasnici su 50 odsto firme "Ledena Lozica", hladnjače koja se bavi otkupom malina.

Ovo je postala tema kad se na društvenim mrežama pojavio sledeći tvit:

Ta priča ponovo je postala aktuelna poslednjih dana, u jeku protesta malinara zbog niske otkupne cene ovog voća.

Uvidom u Agenciju za privredne registre (APR), Društvo za proizvodnju, promet i usluge "Ledena Lozica" d.o.o. iz Loznice, od 1. januara do 31. decembra 2016. godine imalo je poslovni prihod od preko 164 miliona dinara (po kursu od 120 dinara za evro to je 1.37 miliona evra).

foto: APR printscreen

S druge strane, zanimljivo je to da su urednik i direktor jednog dnevnog lista u poslu čiji je zadatak da istinito izveštava o problemu s otkupnom cenom malina i shodno tome protestima malinara, koji su nezadovoljni otkupnom cenom koju im država nudi.

Nije naodmet podsetiti se ovog ako se uzme u obzir da su problemi malinara i ove sezone goruća tema, jer se poslednjih dana oko 700 malinara iz zapadne Srbije okupilo u Prijepolju kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog niske otkupne cene maline, koja iznosi 100 dinara.

O ovoj tematici prošle godine pisao je i Informer, što se moglo videti npr. i iz teksta pod naslovom "Nedimović: Cenu maline diktiraju inostrani kupci". U tom tekstu se citira ministar poljoprivrede koji kaže da tržište opredeljuje i diktira cene, a da je tražnja za malinom na Zapadu manja.

Na trećoj strani, među ljudima upućenim u ovaj posao može se čuti da se velike količine malina plasiraju u Rusiju, a upravo su Vučićević i Informer otvoreno rusofilski.

Koliko je tu reč o privatnim simpatijama, a koliko o poslovnim interesima, procenite sami.

- U problemu koji malinari imaju s otkupljivačima nalazi se skup firmi među kojima je i "Ledena Lozica", u kojoj Vučićević i Dragić imaju po 25 odsto vlasničkog udela. Njih dvojica su inače u ceo biznis ušli s po 3.000 dinara upisanog novčanog kapitala - kaže izvor Espresa.

Prema njegovim rečima, niskom cenom malina štite se interesi vlasnika i direktora Informera, ali i mnogih drugih, znanih i neznanih u ovom poslu.

Komentar na ovu temu pokušali smo da dobijemo i od vlasnika i od direkora Informera. Vučićević nije odgovarao na pozive naših novinara, dok je Damir Dragić odbio da priča za Espreso.

Bonus video:

UBISTVO UŽIVO! Pogledajte snimak SUROVE LIKVIDACIJE vlasnika podgoričke diskoteke

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.