PROPALI PREGOVORI: Malinari se nisu dogovorili sa ministarstvom, NASTAVLJAJU BLOKADU!
Foto: Printscreen Youtube

NIŠTA OD DOGOVORA

PROPALI PREGOVORI: Malinari se nisu dogovorili sa ministarstvom, NASTAVLJAJU BLOKADU!

Pitanje tržišne cene maline prevazilazi nadležnost ministarstva poljoprivrede

Objavljeno: 03.06.2018. 10:18h
  • 131

Saobraćaj ka Crnoj Gori i dalje je u prekidu kod Vladičanskog dvora u Prijepolju zbog blokade malinara. U noći između subote i nedelje vođeni su pregovori između predstavnika Ministarstva poljoprivrede i poljoprivrednih proizvođača, međutim dogovora nije bilo.

Državni sekretari u ministarstvu poljoprivrede Senad Mahmutović i Bogdan Igić, razgovarali su sa prestavnicima Udruženja poljoprivrednih proizvodjača "Limska dolina" iz Prijepolja i Priboja i Udruženja poljoprivrednih proizvodjača iz Užica koji više od 24 časa drže pod blokadom saobraćajnicu u Prijepolju sa zahtevom da ovogodišnja otkupna cena roda bude minimum 180 dinara. Nakon završenog sastanka, u tri časa nakon ponoći, novinarima je rečeno da dogovor nije postignut jer su obe strane imale različito mišljenje.

- Poljoprivredni proizvođači ne traže od države novac, oni samo traže da se reguliše tržište i da država stane na put onima koji prepakuju našu robu iz uvoza i prodaju je kao srpsku. Država jednom mora stati na kraj monopolistima i hladnjačarima koji bi preko noći hteli da zarade milione sa grbače proizvođača – kazala je predsednica Udruženja poljoprivrednih proizvođača iz Užica Slađana Stanković.

Pitanje tržišne cene maline prevazilazi nadležnost ministarstva poljoprivrede zbog toga proizvođačima država ne može garantovati otkupnu cenu od 180 dinara, kazao je posle propalih pregovora državni sekretar Senad Mahmutović.

Poljoprivredni proizvođači očekuju od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić i ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Rasima Ljajića da reše njihov problem. Dok se to ne desi najavljuju da će put držati u blokadi.

Bonus video Radikali protestuju zbog festivala "Merdita, dobar dan"

(Espreso.rs/ Večernje novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media