VRBUJU SRBE ZA BRANJE VOĆA! Evo koliku zaradu i koje uslove NUDE! (FOTO)
Foto: Beta, Jure Divić

neverovatno

VRBUJU SRBE ZA BRANJE VOĆA! Evo koliku zaradu i koje uslove NUDE! (FOTO)

Starosnih ni polnih ograničenja nema

Objavljeno:

Posrednici primamljivim oglasima vrbuju sezonce iz Srbije, Crne Gore i BiH za rad na slovačkim plantažama. – Ministarstvo rada: Ne idite u inostranstvo bez ugovora o radu.

Starosnih ni polnih ograničenja nema. Radno vreme je od 10 do 12 sati dnevno, nedeljom do 11 časova pre podne. Za branje trešanja i jagoda plaća se 20 do 40 centi po kilogramu. Ili tri evra, na sat, za razređivanje jabuka i breskvi.

foto: Printscreen

Ovako poslednjih mesec dana na internet portalima za oglašavanje poslova vrbuju berače voća iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine za rad na slovačkim plantažama.

Dobar radnik dnevno može da ubere oko 100 kilograma jagoda. Prema računici koja se navodi u oglasima, mesečna zarada, u zavisnosti od vrste angažmana, iznosi 700 do 1.300 evra.

Prema istraživanju „Politike”, ovo je dva do tri puta više nego što sezonci dobijaju u Srbiji, gde je dnevnica berača jagoda, uz dva besplatna obroka, oko 2.000 dinara. To znači da ovde mesečno mogu da zarade najviše 50.000 dinara, što ponudu za sezonski rad u Slovačkoj čini više nego primamljivom.

Bonus video: ESPRESO ANKETA: Koga čekate?

(Espreso.co.rs/Politika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.