KAKO DA ZARADITE ZA MORE? Ovo su NAJPLAĆENIJI SEZONSKI POSLOVI za mlade!
Sezonski posao, Foto: Profimedia

neverovatno

KAKO DA ZARADITE ZA MORE? Ovo su NAJPLAĆENIJI SEZONSKI POSLOVI za mlade!

U prestonici su sve traženiji i radnici u kol--centrima, čija se mesečna zarada kreće između 30.000 i 90.000, ali je poznavanje stranih jezika neophodno

Objavljeno:

Omladinske zadruge i ovog leta imaju bogatu ponudu sezonskih poslova, a mladi u srpskoj prestonici mogu da zarade i do 30.000 dinara za poslove koji traju pola meseca.

Zarade su po satu u rasponu od 160 do 250 dinara, u zavisnosti od vrste, težine i složenosti rada. Najaktuelniji poslovi koje zadruge nude su promocije, anketiranje građana ali i rad na pomoćnim poslovima u buticima, ugostiteljstvu ili administraciji.

- Sa dolaskom toplijeg vremena proširuje se i obim poslova. Otvaraju se bašte u restoranima i kafićima, pa su poslovi konobara i pomoćnog osoblja u kuhinji sve traženiji - objašnjava Breda Milić, direktorka Omladinske zadruge "Bulevar". - U ponudi su i administrativni poslovi i to najčešće u turističkim agencijama jer počinje sezona godišnjih odmora. Ali i kompanije sve više angažuju omladince ekonomske struke da rade na zamenama u toku letnjeg perioda.

Mladi
Mladifoto: Profimedia

U prestonici su sve traženiji i radnici u kol--centrima, čija se mesečna zarada kreće između 30.000 i 90.000, ali je poznavanje stranih jezika neophodno. Neizostavna je i široka ponuda fizičkih poslova, za koje se pretežno odlučuju momci, gde osim dnevnih postoje i noćne dnevnice. Jedan od glavnih razloga zašto se mladi upuštaju u sezonske poslove jeste da obezbede novac za letovanje.

- Mladi, odnosno studenti i učenici, ne zadržavaju se dugo na sezonskim poslovima. Obaveze na fakultetu usklađuju sa radnim angažovanjem. Posao uglavnom traže kada su na raspustu - kaže naša sagovornica. - Kada su u pitanju fizički poslovi, odnosno rad na gradilištu ili utovar i istovar, brzo odustaju.

Prema rečima zaposlenih u zadrugama, prisutan je i odliv radnika, jer mnogi posao traže u inostranstvu ili u turističkim mestima.

PAKOVANjE I LEPLjENjE DEKLARACIJA

Omladinci su sve više zainteresovani i za poslove pakovanja i lepljenja deklaracija. Satnice se kreću od 160 do 180 dinara. Poslovnice su najčešće locirane na području Šimanovaca i Dobanovaca, a za sve radnike organizovan je i prevoz.

Bonus video: MAMA HOĆEMO LI I MI JESTI IZ KONTEJNERA KAD NAS ČIKE IZBACE? Samohranoj majci sa sinom (6) PONOVO preti prinudno iseljenje!

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.