Dogovorio se sam sa sobom: Bajatović sad potvrdio da Južnog toka neće biti!

Ipak nema projekta

Dogovorio se sam sa sobom: Bajatović sad potvrdio da Južnog toka neće biti!

Samo dan nakon što ga je veličao, Bajatović priznao da je projekat Južni tok mrtav i da kao takav neće biti građen. Ipak, smatra da će pre ili kasnije u Srbiju stići gas iz Rusije novom rutom
Objavljeno:

Možemo da se pozdravimo i sa Južnim tokom i sa novcem koji je Srbija uložila u njega! Južni tok nije mrtav! Bajatović tvrdi da je moguće oživljavanje dugoočekivanog gasovoda Samo dan nakon što je tvrdio da "Južni tok nije mrtav", sada je i direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je da taj projekat neće biti građen. On je za N1 rekao da je Rusija otkazala projekat Južni tok, da Srbija nema alternativu za ruski gas i da se nada da će pre ili kasnije u Srbiju stići gas iz Rusije novom rutom. On je naveo i da je Srbija u Južni tok uložila 30 miliona evra, a kakva će biti sudbina tog novca, prema njegovim rečima, videće se kada bude počeo Tesla projekat.

južni tok
Bajatović smatra i da novac uložen u zajednički projekat, na zajednički rizik Srbiji neće biti vraćen, ali da u svakom slučaju imamo koristi od ugovora sa Rusijom i istovremeno odbacio kritike da energetski sporazum sa Rusijom treba preispitati. "Takav ugovor nikada ne bismo dobili. Možemo sa gasom da radimo šta hoćemo, što ne možže da radi ni jedna druga zemlja", ocenio je Bajatović. On je najavio i da će skladište gasa Banatski Dvor biti prošireno, ali da njegovo proširenje neće finansirati ni držžava, ni Srbijagas, već da će prošširenje Banatskog Dvora finansirati Banatski Dvor sam po sebi, jer kompanija dovoljno dobro radi. "Biće u pitanju projektno finansiranje iz nekog kredita, a svako će ga za to dati po najpovoljnijim uslovima", kaže Bajatović. (Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.