HOĆETE DA UPRAVLJATE? NEMOJTE SAMO DA TRAŽITE PARE! Vučić odgovorio Nišlijama koje se bune što aerodrom prelazi u ruke države
Foto: Beta/Saša Đorđević, Fonet

jasan stav

HOĆETE DA UPRAVLJATE? NEMOJTE SAMO DA TRAŽITE PARE! Vučić odgovorio Nišlijama koje se bune što aerodrom prelazi u ruke države

Pored ekonomskih problema za koje je Vučić rekao da su glavni “krivci” za to što Grad planira da ustupi aerodrom Državi, predsednik je na pres konferenciji rekao da su na to uticale i političke prilike unutar Gradskog odbora Srpske napradne stranke u Nišu

Objavljeno:

"Hoćete da Niš upravlja aerodromom, nema problema, samo nemojte da tražite pare za investicije", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, povodom poklanjanja aerodroma "Konstantin Veliki" državi.

Na pitanje novinara zašto država želi da preuzme vlasništvo nad niškim aerodrom, Vučić je pojasnio da je tako odlučeno da bi država investirala u proširenje piste i izgradnju kontrolnog tornja.

Ipak, ostavio je mogućnost gradskoj vlasti da "prelomi" i odluči da aerodrom ostane u vlasništvu Nišlija, ali da onda "zaborave" na investicije.

Hoćete da Niš upravlja aerodromom, nema problema, samo nemojte da tražite pare za investicije - rekao je Vučić.

Vučić je istakao i da “zna šta bi bilo posle mesec dana”, ako bi se gradska vlast predomislila i na sednici Skupštine odlučila da zadrži aerodrom pod svoje - rekla bi “da se šalila i da su gluposti ovo što pričaju ovi na ulici”.

- Nišu smo najviše para dali kroz subvencije, nudimo još, ako nećete izaberite vlast i hvala vam što nećete tražiti pare - zaključio je Vučić.

Podsetimo, iznenada i bez jasnog objašnjenja Gradsko veće Niša je odlučilo da pokloni aerodrom "Konstantin Veliki" Državi, za šta je gradonačelnik Darko Bulatović okrivio bivšu vlast, a ministarka saobraćaja i potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović je rekla da je to zato što Grad Niš nema dovoljno para da ga razvija i pokušala je da "uteši" Nišlije izjavom da "niko neće da uprti na leđa aerodrom i odnese ga iz Niša".

Ministarka Mihajlović je posetila Niš, a ispred Gradske kuće, gde je imala sastanak sa gradskom vlašću, "izviždalo" je nekoliko stotina Nišlija. Iako su građani i brojna udruženja tražili referendum o poklanjanju aerodroma, ona im je poručila da će svoj stav moći da iskažu na narednim izborima.

I SNS kriv za aerodrom

Pored ekonomskih problema za koje je Vučić rekao da su glavni “krivci” za to što Grad planira da ustupi aerodrom Državi, predsednik je na pres konferenciji rekao da su na to uticale i političke prilike unutar Gradskog odbora Srpske napradne stranke u Nišu.

- Sve je to zbog sukoba unutar SNS u Nišu, hteli su da ostanu tamo, da država daje pare i da niko ne može da ih smeni - rekao je Vučić.

Iako nije pojasnio koji sukobi unutar SNS u Nišu su uticali na poklanjanje niškog aerodroma, poznato je da u ovom gradu u ovoj stranci nikad nisu održani unutarstranački izbori, za koje je upravo Vučić nakon pitanja novinara rekao da bi trebalo da se održe, a poznato je i da je ova stranka promenila nekoliko poverenika u Nišu.

Nakon ovih izjava Vučića, saopštenjem se oglasio i Gradski odbor SNS u Nišu.

Predsednik Aleksandar Vučić je građanima Niša garancija da će Republika u naš grad uložiti sve ono što je u prethodnim decenijama propušteno da se uradi, jer Niš je Srbija, a Srbija je Niš, a Niš i Srbija nikada neće biti na suprotstavljenim stranama ni po jednom pitanju - saopštavaju iz SNS-a.

Iz SNS-a navode da Grad Niš želi da Država u narednom periodu uloži još više novca u razvojne i infrastrukturne projekte, kao i da “omogući privlačenje još više stranih investicija i otvaranje novih radnih mesta”.

Bonus video:

Pitali smo građane da li bi ratovali za Kosovo

(Espreso.co.rs / Južne vesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.