SAMO JEDNA KOMPANIJA HOĆE SAVA CENTAR! I svi je dobro znate!
Uslov je da novi vlasnik preuzme jedan broj zaposlenih, dok će status preostalih radnika rešiti Grad, Foto: Nebojša Mandić

nema više javnog poziva

SAMO JEDNA KOMPANIJA HOĆE SAVA CENTAR! I svi je dobro znate!

U Gradskoj upravi nisu precizirali kako će se dalje odvijati potraga za partnerom i da li u obzir dolazi i druga opcija

Objavljeno:

Delta Holding jedina je kompanija koja se javila i posle produženog roka prve faze javnog poziva za javno-privatno partnerstvo za saradnju sa Gradom Beogradom i investiciji u 49 odsto vlasništva Sava centra, objavila je Politika.

Politika nezvanično saznaje da Gradska uprava više neće produžavati javni poziv, ostaje da se vidi da li će kompanija Delta, u vlasništvu biznismena Miroslava Miškovića, ispuniti uslove iz druge faze i uspeti zamisao da objekat pasarelom poveže sa hotelom Interkontinental Beograd koji će graditi u blizini.

U Gradskoj upravi nisu precizirali kako će se dalje odvijati potraga za partnerom i da li u obzir dolazi i druga opcija.

Nejasno je da li će Grad iskoristiti stavku iz javnog poziva po kojoj ima pravo da obustavi postupak izbora partnera, ne snoseći bilo kakvu odgovornost za eventualne troškove ili štetu nanetu potencijalnom ili kvalifikovanom partneru.

Uslovi iz druge faze javnog poziva su da finansijska ponuda ne sme biti manja od 12,5 miliona evra, očekuje se predlog biznis plana za narednih 10 godina, kao i plan rekonstrukcije Sava centra.

Grad traži da partner očuva kontinuitet poslovanja, zakazanih kongresa i važnih manifestacija, a zadaće uslove i njihovog održavanja.

Još jedan uslov je da novi vlasnik preuzme jedan broj zaposlenih, dok će status preostalih radnika rešiti Grad.

BONUS VIDEO:

Trenutno stanje na rekama: Ada Ciganlija preliva!

(Espreso.co.rs / FoNet)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.