CENA 2,8 MILIJARDI EVRA: Telenor prodao svoje kompanije u centralnoj i istočnoj Evropi!
Telenor odustao, Foto: Beta

veliki biznis potez

CENA 2,8 MILIJARDI EVRA: Telenor prodao svoje kompanije u centralnoj i istočnoj Evropi!

Transakcija uključuje mobilne operacije u Mađarskoj, Bugarskoj, Crnoj Gori i Srbiji i provajdera tehničkih usluga Telenor Common Operation (TnCo), koji su svi u potpunosti u vlasništvu Telenor grupe, navodi se u saopštenju Telenor grupe

Objavljeno: 08:50h

Telenor grupa potpisala je ugovor o prodaji svog poslovanja u regionu centralne i istočne Evrope sa PPF grupom u vrednosti od 2,8 milijardi evra.

Transakcija uključuje mobilne operacije u Mađarskoj, Bugarskoj, Crnoj Gori i Srbiji i provajdera tehničkih usluga Telenor Common Operation (TnCo), koji su svi u potpunosti u vlasništvu Telenor grupe, navodi se u saopštenju Telenor grupe.

Telenor operacije u regionu centralne i istočne Evrope imaju udeo od 11,8 milijardi norveških kruna, odnosno 9 odsto u ukupnim prihodima Telenor grupe i 4,1 milijarde norveških kruna ili oko 8 odsto EBITDA u 2017, sa više od 9 miliona korisnika i 3.500 zaposlenih. PPF je najveća investiciona grupa u centralno- istočnoj Evropi koja ulaže u različite sektore, uključujući bankarstvo, finansiranje privatnih lica, nekretnine, rudarstvo i telekomunikacije. Među skorašnjim akvizicijama su O2 Čeck Republic od Telefonike 2012. i Nova Broadcasting Group u Bugarskoj 2018. „Ovom kupovinom, PPF grupa proširuje svoj telekomunikacioni portfolio na još četiri zemlje i bliži se svom dugoročnom cilju da postane evropski operator srednje veličine, kao i da iskoristi svoje iskustvo za jačanje tržišne pozicije“, kaže Ladislav Bartoníček, predstavnik PPF grupe odgovoran za sektor telekomunikacija.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.