KAKO ZA JEDAN MINUT SRUŠITI ZVANIČNU EKONOMSKU POLITIKU I NEOLIBERALNU DOGMU! Poslušajte ovog srpskog ekonomistu i recite da li je u pravu (VIDEO)
Foto: Youtube printscreen

tužna slika stvarnosti

KAKO ZA JEDAN MINUT SRUŠITI ZVANIČNU EKONOMSKU POLITIKU I NEOLIBERALNU DOGMU! Poslušajte ovog srpskog ekonomistu i recite da li je u pravu (VIDEO)

"Stranci vam neće razvijati zemlju, to nije njihov posao, oni će doći ovde, napraviti pogon koji će trajati koliko im to bude odgovaralo, izvlačiće profit na poznate načine"

Objavljeno:

Ekonomista Nebojša Katić dao je u razgovoru za RTS analizu srpske privrede trenutno, koja je podelila javnost na Tviteru. On se osvrnuo na strane investitore u Srbiji i oslanjanje naše privrede na njih, a dok jedni smatraju da je ovim "pokopao" neoliberalizam, drugi misle da je ovo naivno shvatanje.

Procenite sami:

- Ne bi bilo loše da se setimo, i možda će za mlađe gledaoce biti i šok, da sve što oko sebe vide je izgrađeno kada nismo znali za termin strateški investitor. Nismo znali za termin strateški investitor kada smo pravi termoelektranu u Obrenovcu, nismo znali za taj termin kad smo pravili Đerdap, elektrane na Kosovu, Petlju, Gazelu...Odjedanput sada mi saznajemo da mi zapravo ništa ne znamo i da ako stranaca nema, mi smo potpuno nemoćni... Govorim o jednom potpunom ludilu...Mi smo odjedanput zaboravili sve što smo znali. Stranci vam neće razvijati zemlju, to nije njihov posao, oni će doći ovde, napraviti pogon koji će trajati koliko im to bude odgovaralo, izvlačiće profit na poznate načine, od kojih su većina legalni jer je država takav sistem napravila, ostaviće vam radnike koji će živeti sa platom od 150, 200 evra i zatim će na bilo kakav pokušaj kad kažete "dobro, dajte im 250, da žive od nečega", reći "ne, ne, znate, u Nigeriji ima nekoga ko će raditi za 120" - zaključio je Katić.

Bonus video:

Da li je Sloba ubijen u Hagu ili je još živ? Sve teorije zavere o smrti Miloševića!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.