NAŠE GORE LIST! SREĆNI SMO ŠTO STE SRPSKI DRŽAVLJANIN SADA: Ko je direktor kome je Vučić uručio pasoš Srbije?
Foto: Fonet

zaslužan

NAŠE GORE LIST! SREĆNI SMO ŠTO STE SRPSKI DRŽAVLJANIN SADA: Ko je direktor kome je Vučić uručio pasoš Srbije?

Vučić je, naime, rekao da je Ćioring naše gore list

Objavljeno:

Danas je nemačka kompanija Kontinental otvorila u Novom Sadu svoj Centar za istraživanje i razvoj. Centar će se, naime, baviti softverom i sistemskim inženjeringom.

U planu je da u narednim godinama Kontinental otvori novih 500 radnih mesta u Novom Sadu, uglavnom u oblasti softvera i sistemskog inženjeringa.

Prilikom otvaranja ovog centra, predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je srpski pasoš generalnom direktoru Istraživačkog centra nemačke kompanije Kontinental za Srbiju, Saši Ćioringu, čime je on postao državljanin Srbije. Vučić je na otvaranju Istraživačkog centra u Novom Sadu rekao da mnogi ljudi iz Srbije rade u inostranstvu, gde su stekli znanja i mnogo toga naučili, ali je vreme, kazao je, da deo njih okupljamo i pozovemo da se vrate u svoju zemlju, gde će imati mnogo posla. Takav jedan je i Saša Ćioring, kome je predsednik Vučić danas uručio srpski pasoš. Vučić je, naime, rekao da je Ćioring naše gore list. "Znam da mu je baka odavde, iz okoline Kikinde, da on nije živeo ovde, ali da je imao dodirnih tačaka sa Srbijom, srećno se oženio u Novom Sadu, i zato je sada vreme da se vrati", rekao je predsednik. Predajući pasoš Ćioringu, Vučić je rekao: "Srećni smo što ste vi sada građanin Srbije". Predsednik je podsetio da je na današnji dan prošle godine, prilikom posete Kontinentalu u Subotici najavio da će biti novih investicija u Novom Sadu, odnosno da će se otvoriti razvojno-istraživački centar, mada to tada nije smeo da kaže. „Saša se ljutio na mene zbog toga. Više od pola sata mi je držao političko predavanje, što sam sa oduševljenjem prihvatio i obavio sve poslove u skladu s tim koje je zahtevao", objasnio je Vučić.

Bonus video:

Espreso anketa - Ko treba da bude novi gradonačelnik Beograda?

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.