NAJAVA IZ HRVATSKE: Veliki nemački proizvođač automobila gradi fabriku u Srbiji!
Mate Rimac, Foto: profimedia

ostali u finalu

NAJAVA IZ HRVATSKE: Veliki nemački proizvođač automobila gradi fabriku u Srbiji!

Tamo će proizvoditi stotine hiljada pogonskih sistema za električne automobile - sisteme koji će pogoniti mnoge evropske premium automobile - rekao je Rimac

Objavljeno:

Hrvatski mediji prenose reči Mate Rimca da će jedna velika firma uskoro doći u Srbiju.

Mate Rimac, osnivač Rimac Automobila, objavio je danas na svom fejsbuk profilu da je jedna velika nemačka automobilska firma odabrala Srbiju kao lokaciju za svoju fabriku električnih pogonskih sistema. Takmičilo se 15 zemalja, Hrvatska nije bila ni među tih 15, a Rimac piše da iako mu je žao što za informaciju o planovima Nemaca nije saznao ranije i tako pokušao da utiče na tu odluku - zna da bi to bilo uzalud potrošeno vreme, s obzirom na dosadašnja iskustva.

- Juče sam bio na skupu uprave jedne velike nemačke automobilske firme (ima prihode gotovo na nivou hrvatskog BDP-a). Tražili su lokaciju za gradnju proizvodnog pogona za električne pogonske sustave u istočnoj Europi. 15 država se takmičilo. U finalu su ostale Makedonija i Srbija. Hrvatska nije bila ni među ovih 15. Na kraju su odabrali Srbiju. Tamo će proizvoditi stotine hiljada pogonskih sistema za električne automobile - sisteme koji će pogoniti mnoge evropske premium automobile. Uz to su zbog proaktivnosti srpske vlade dogovorili još jedan veliki projekt,ali nije na meni da objavljujem o čemu se radi. Žao mi je što nisam znao ranije za to jer bih pogurao da se Hrvatska uzme u obzir. Ali možda je i bolje tako - verojatno bi to bilo totalno gubljenje vremena jer ne bi bio prvi put da sam to radio - piše Rimac.

Mate Rimac
Mate Rimac foto: profimedia

Bonus video:

Branko Ružić, Espreso intervju nedelje

(Espreso.co.rs / Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.