SIMENS KUPIO SRPSKU FIRMU: Nemački gigant i zvanično u Šumadiji
Foto: Reuters

konačno u srbiji

SIMENS KUPIO SRPSKU FIRMU: Nemački gigant i zvanično u Šumadiji

Visina transakcije nije saopštena

Objavljeno:

Kao što je najavljeno krajem prošle godine nemački Simens i zvanično je preuzeo kragujevački “Milanović inženjering”, što je drugafabrika nemačke kompanije u Srbiji.

Saopšteno je da je kupovinom fabrike proširio svoju međunarodnu mrežu proizvođača u šinskoj industriji, ali i poslovanje u našoj zemlji.

Kragujevački Milanović inženjering proizvodi aluminijumske delove karoserija za šinska vozila. Fabrika je osnovana 2000. godine i pre ove poslovne transakcije već 15 godina bila je jedan od velikih Simensovih dobavljača, a pre dve godine imala je promer od 15,3 miliona evra sa 430 zaposlenih.

-Veoma sam ponosan što smo preuzeli Milanović inženjering, što je najavljeno još u novembru prošle godine.“Simensu je to značajno jer širimo plasman proizvoda, imaćemo veću konkurenciju na globalnom tržištu, a otvaraju se mogućnosti za buduće projekte. Od ove fabrike, obe strane će imati koristi”-rekao je Udo Ajhlinger.

Visina transakcije nije saopštena. Nezvanično saznajemo da je “Simens” preuzeo obavezu da u narednih pet godina svi radnici ostanu na poslu, ali ako je sudeći prema nekim infrastruturnim radovima koji se sprovode biće i novih radnih mesta

BONUS VIDEO:

Pucnjava u Novom Sadu u "Lazinom salašu"

(D. I.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.