KUPILA JE SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU! Ali trgovci su joj spakovali i NOVU-STARU PREVARU na koju ne smete nasesti! (FOTO)
Prelepljen istekli rok trajanja, Foto: Printscreen / Twitter / Hristina Stojiljković

bele laži

KUPILA JE SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU! Ali trgovci su joj spakovali i NOVU-STARU PREVARU na koju ne smete nasesti! (FOTO)

Na Tviteru se pojavila fotografija koja je izazvala pažnju među korisnicima društvenih mreža i povukla polemiku o nesvesnim prodavcima, koji zarad prometa besumučno obmanjuju kupce

Objavljeno: 18:02h

Linija između sitne obmane i kriminala, kojoj smo često izloženi od strane trgovaca, toliko je tanka da se u nekom trenutku gubi. Zbog pada prometa trgovci pribegavaju smicalicama kako bi "uvalili" proizvod, ne obraćajući pritom pažnju na one zahvaljujući kojima "zarađuju za hleb" - kupcima.

Sigurno je svako bar nekoliko puta u životu naseo na neku od fora kojima se trgovci služe. Kako bi "navukli" potrošače da pazare baš kod njih, pribegavaju hohštaplerskim trikovima. Varanje na gramaži proizvoda ili reklamiranje nepostojećih popusta, postala je već dobro istrenirana praksa prodavca u Srbiji. Ipak, prelepljivanje roka trajanja može izazvati zdravstvene komplikacije! Pogotovu ako se radi o proizvodu koji je omiljen među najmlađima - Kinder jajetu!

Otvorite 4 očiju u marketima
Otvorite 4 očiju u marketimafoto: Filip Plavčić

Na Tviteru se pojavila fotografija koja je izazvala pažnju među korisnicima društvenih mreža i povukla polemiku o nesvesnim prodavcima, koji zarad prometa besumučno obmanjuju kupce.

Devojka koja je podelila fotografiju napisala je objavu u kojoj je izrazila svoju zabrinutost zbog ovakvog postupka trgovaca. Naime, kako je objasnila u komentarima, ona lično je kupila Kinder jaja, a kada je videla da je rok trajanja prilepljen, blago rečeno, ostala je u šoku.

"Dragi prijatelji, dosli smo i do toga da se prelepljuje istekli rok trajanja na Kinder jajima. Neka vam je alal tih 2-3 evra koje ustedite na racun nekog deteta", napisala je ona.

Pogledajte fotografiju:

KAKO NAS TRGOVCI JOŠ VARAJU

*Spuštanje prethodno podignutih cena

*Manja gramaža - veća cena

*"Stalna" sniženja

*U paketu skuplje nego na komad

*Plus jedan gratis

*Popust na rafu, na kasi ga nema

Razlika između "NAJBOLJE UPOTREBITI DO" I "UPOTREBLJIVO DO"

Iako mnogi potrošači ne znaju za ovu razliku, ona postoji.

Najbolje upotrebiti do - datum do kada hrana zadržava svoj očekivani kvalitet, ali nakon toga je i dalje bezbedna za korišćenje.

Upotrebljivo do - datum do kojeg hrana može bezbedno da se koristi. Nakon datuma označenog za rok trajanja ne bi trebalo konzumirati tu hranu.

Jako je bitno i doktori preporučuju da u organizam ne unesete mleko, meso, sireve, ribu ili jaja sa isteklim rokom trajanja jer onda može doći do ozbiljnijeg trovanja organizma.

BONUS VIDEO:

ESPRESO INTERVJU: Dragiša Ivelja, bivši Titov špijun

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.