Niste prodali besplatne akcije koje ste dobili? DA LI DA UZMETE 100 EVRA ILI DA ČEKATE? Ovo je savet stručnjaka
Nema najava kada će Telekom izaći na berzu, Foto: Stock

KO ČEKA DOČEKA

Niste prodali besplatne akcije koje ste dobili? DA LI DA UZMETE 100 EVRA ILI DA ČEKATE? Ovo je savet stručnjaka

Pretpostavlja se da je do sada oko dva miliona građana Srbije prodalo besplatne akcije

Objavljeno:

Nema najava kada će na berzu izaći Telekom, niti da li će i kada građani moći da računaju na akcije EPS-a. Brokeri savetuju: ako vam 100 evra trenutno nije preko potrebno, čekajte.

Hoće li u bliskoj budućnosti ovih, pa gotovo 100 evra, rasti i za koliko? "Mi sada imamo dobru transakciju sa aerodromom i tu je za očekivanje još negde oko 14,6 evra bruto po akciji", kaže broker Branislav Jorgić, dodajući da je eventualnmo moguća podela akcija EPS-a ako do nje dođe, ali da je to na dugom štapu.ll

To je poslednji deo obećanog besplatnog paketa i te akcije EPS-a bi trebalo da budu najvrednije. A akcije Telekoma još nije moguće prodati, jer nisu na berzi. Pretpostavlja se da je do sada polovina ukupnog broja akcionara, dakle oko dva miliona građana već prodalo besplatne akcije.

"Ćerka bacila akcije, a ja i baba odmah prodali i uzeli 250 dinara", kaže jedan od građana. "Imam, nisam ih prodala , šta ću dalje ne znam, valjda ću ih prodati nekad", priča jedna od sugrađanki. Pored onih koji su ih prodali, ima i građana koji ih čuvaju jer kako kažu "vrednost skače svake godine, tako da jednog dana ko zna". Kojoj polovini se prikloniti? Jorgić kaže da mislim da su to kvalitetne akcije i da ih treba čuvati. Novih spiskova za podelu besplatnih akcija neće biti, a neće biti ni dopune starih spiskova, čisto da znate.

Bonus video:

ŽIVIMO KAO U GROBU, A USKORO NAS I ODATLE TERAJU! Priča Biserke i Ljube je najtužnija priča sa Kosova!

(Espreso.co.rs/b92.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.