MIŠKOVIĆ KUPUJE SAVA CENTAR! 25 miliona evra doneće mu 49 odsto akcija!
MIROSLAV MIŠKOVIĆ KUPUJE SAVA CENTAR, Foto: Nemanja Pančić

velika ulaganja!

MIŠKOVIĆ KUPUJE SAVA CENTAR! 25 miliona evra doneće mu 49 odsto akcija!

Vlasnik "Delte" Miroslav Mišković spreman da uloži 25 miliona evra u renoviranje Sava centra, zauzvrat bi dobio manjinsko vlasništvo

Objavljeno:

Vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković planira da kupi 49 odsto vlasništva Sava centra i da u njegovo renoviranje uloži 25 miliona evra! Njegova kompanija već je napravila projekat po kojem bi se najveći kongresni centar u Srbiji pasarelom spojio sa hotelom "Interkontinental", koji "Delta" planira da gradi u neposrednoj blizini, piše Informer.

Miškovićeva kompanija prijavila se na ponovljeni tender za partnerstvo i rekonstrukciju u najvećem srpskom kongresnom centru (pogledajte okvir) i ukoliko pobedi na njemu, postaće vlasnik 49 odsto Sava centra. Većinskih 51 odsto i dalje bi ostalo u vlasništvu Grada Beograda.

Živorad Vasić, potpredsednik "Delta holdinga", otkrio je da ova kompanija ima velike planove sa Sava centrom.

- "Delta" je spremna da u Sava centar uloži dva puta više nego što je predviđeno tenderom, a predviđeno je 12,5 miliona evra. Dakle, nameravamo da investiramo 25 miliona evra u rekonstrukciju i napravimo od tog objekta pravi kongresni centar.

Takođe, ideja nam je da Sava centar pasarelom povežemo da hotelom "Interkontinental", koji naša kompanija gradi u neposrednoj blizini - najavio je Vasić.

Stručnjaci smatraju da će Miroslav Mišković ulaskom u vlasništvo Sava centra ostvariti veliki profit u kongresnom turizmu. Ekonomista Ljubomir Madžar smatra da gazdi "Delte" ide u prilog to što će najveći kongresni centar povezati sa svojim hotelom "Kraun plaza", ali i "Interkontinentalom", čija je gradnja u planu.

- Miroslav Mišković je iskusan biznismen i sigurno ne bi preuzeo Sava centar i ulagao u njega da nema jasan plan kako će napraviti profit. Dodatni plus mu je to što se Sava centar nalazi odmah pored njegovog hotela "Kraun plaza" i "Interkontinentala", koji tek treba da gradi. Siguran sam da će povezati ta tri objekta i da će tako hoteli doprinositi centru, a centar hotelima. Sa hotelima onako velikog kapaciteta i Sava centrom sigurno će moći da pravi veliki broj konferencija i seminara za ozbiljne kompanije iz svih delova Evrope. To će mu svakako doneti značajnu zaradu, a ukoliko ne bude zadovoljan, uvek može da renovira i preuredi Sava centar i odredi mu neku drugu namenu - tvrdi Madžar.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.