ANA BRNABIĆ: Francuzi dobili koncesiju na aerodrom u NAREDNIH 25 GODINA jer je njihova ponuda bila najbolja!
Francuska firma Vansi dala nabolju ponudu za koncesiju za aerodrom Nikola Tesla, Foto: Beta

ponovo nije naše

ANA BRNABIĆ: Francuzi dobili koncesiju na aerodrom u NAREDNIH 25 GODINA jer je njihova ponuda bila najbolja!

Premijerka Ana Brnabić saopštila da je firma "Vansi erports" dala najbolju ponudu za koncesiju

Objavljeno:

Premijerka Srbije Ana Brnabić saopštila je danas da je francuska korporacija "Vansi erports" (Vinci Airports) dala najbolju ponudu za koncesiju na 25 godina za aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu. Ona je prilikom posete Narodnom muzeju Srbije rekla novinarima da je planirano da prihodi od koncesije i investicija u narednih 25 godina budu 1,5 milijardi evra, a da se posle 25 godina aerodrom vraća u vlasništvo Srbije.

Ukidaju se Č, Ć, Ž, Š, Y i W na registarskim tablicama, A EVO KOLIKO ĆE NAS TO KOŠTATI

Brnabić je rekla da je firma "Vansi" dala najbolju ponudu po sva tri kriterijuma - finansijskom, tehničkom i pravnom. Dodala je da ta francuska firma već upravlja sa osam aerodroma u svetu. Kako su objavili mediji pozivajući se na neimenovane izvore, "Vansi erports" je ponudio 501 milion evra za koncesiju aerodroma na 25 godina, uz investicionu obavezu od 732 miliona evra, dok će godišnja taksa na koncesiju iznositi od pet do 16 miliona evra.

ČEKA NAS NAJTOPLIJI BOŽIĆ U ISTORIJI! Potpuno je neverovatno KOLIKO ĆE SUTRA BITI STEPENI! Ta firma je osnovana 1996. godine, kao deo građevinsko-poslovne kompanije "Vansi" (Vinci), jedne od najvećih takvih u Evropi. Ponude za beogradski aerodrom su dostavili i švajcarsko-francuski konzorcijum "Zurich Airport" sa kompanijama "Eiffage" i "Meridiam Eastern Europe Investments", indijsko-grčki konzorcijum "GMR Infrastructure ltd" i "Terna", i južnokorejsko-tursko-kiparski konzorcijum "Incheon international Airport corporation", "Yatirimlari ve Islatme", "VTB capital infrastructure". Odluka o najboljim ponudama za koncesiju trebalo je da bude doneta do 25. decembra, ali je potom taj rok pomeren na 29. decembar, pa na 5. januar. Poziv zainteresovanim koncesionarima Vlada Srbije i Aerodrom "Nikola Tesla" objavili su 10. februara 2017. godine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.