SRBIN kupio TC Merkator za 46 MILIONA EVRA!
Foto: wikipedia / Vlada cerić

restrukturiranje kompanije

SRBIN kupio TC Merkator za 46 MILIONA EVRA!

Zvanično iz "Merkatora S" nisu hteli da obelodane za koliko je prodat tržni centar u Novom Beogradu

Objavljeno:

Kompaniija "MPC grupa" Petra Matića i holandskog investicionog fonda Centurio venture capital B.V. postala je vlasnik tržnog centra "Merkator Beograd" u Novom Beogradu za 46 miliona evra.

Prema informacijama do kojih su došle novosti.rs, određenim delom dobijenih para biće podmireni krediti kompanije "Merkator" bankama, a ostatak će otići za obaveze koje ova trgovinska kuća ima prema dobavljačima.

NAJVEĆI POPUSTI U GRADU UZ NAJBOLJU MUZIKU! Uživajte u Delta City-ju i zapamtite ovu jesen!

Komisija za zaštitu konkurencije je odobrila kompaniji MPC preuzimanje i koncentraciju na "tržištu upravljanja i raspolaganja maloprodajnim prostorom".

- Poslovne operacije kompanije "Merkator S" potpuno su transparentne, što će biti i pomenuta, ukoliko dođe do realizacije posla. Istina je da postoji mogućnost prodaje "Merkator centra" na Novom Beogradu, u cilju koncentracije finansijskih sredstava kompanije u korporativni biznis kompanije "Merkator S", odnosno u maloprodaju. - Ovu transakciju su potvrdili i u kompaniji "Merkator S"

foto: wikipedia / Mihailo anđelković

Zvanično iz "Merkatora S" nisu hteli da obelodane za koliko je prodat tržni centar u Novom Beogradu. Ističu da je to deo strategije "Merkator grupe" koja je usvojena 2014. godine, a što je bio i sastavni deo plana restrukturiranja ove kompanije iz aprila ove godine.

- Pomenuti poslovni koraci idu u pravcu dalje ekspanzije naše maloprodajne mreže koja je, samo u poslednjih godinu dana, ojačana za 11 potpuno novih objekata i 33 renovirane prodavnice širom Srbije - kažu u "Merkatoru S".

- Važno je istaći da će "Merkator" hipermarketi, na zadovoljstvo svih naših kupaca, ostati važan deo naše trgovinske mreže. - kažu u "Merkatoru S".

"MPC grupa" poznata je po gradnji i upravljanju nekretninama. Tako upravljaju kvadratima "Ušće šoping centra", "Imo autlet centra", kao i poslovnim prostorima koje izdaje u užem centru Beograda - "H&M", stambeni objekat Oaza i nekoliko tržnih centara u Srbiji.

(Espreso.co.rs / Izvor: novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.