GRAD BEOGRAD PONOVO TRAŽI GAZDU SAVA CENTRA: Ovo je minumum koji će morati da uloži
Foto: Wikimedia

kolko košta sava centar?

GRAD BEOGRAD PONOVO TRAŽI GAZDU SAVA CENTRA: Ovo je minumum koji će morati da uloži

Najveći kongresni centar u Srbiji ponovo je ponuđen investitorima

Objavljeno:

Beogradski Sava centar, najveći kongresni centar u Srbiji, ponovo je ponudjen investitorima, kako bi Grad Beograd našao partnera za rekonstrukciju i upravljanje tim objektom, objavila je danas eKapija.

KO DOŽIVI, PRIČAĆE! Srbi će ići u penziju sa 70 godina?!

Ponuđeno je osnivanje zajedničkog privrednog društva radi rekonstrukcije i upravljanja kogresnim centrom, u kome bi Grad Beograd bio vlasnik 51 odsto kapitala, a privatni partner preostalih 49 odsto. Grad Beograd bi, kako je navedeno u pozivu, u kapital zajedničkog društva uložio isključivo imovinu, dok bi partner bio dužan da uloži odgovarajuća finansijska sredstva, u skladu sa svojom ponudom. Pod rekonstrukcijom Sava centra podrazumeva se kompletno renoviranje kongresne infrastrukture uz mogućnost izgradnje novih sadržaja, dok upravljanje zahteva profesionalni menadžment sa iskustvom u upravljanju kongresnim centrima slične veličine.

ŽIVEĆEMO BOLJE U 2018, GRAĐANI VIDE NAPREDAK U SVIM SEGMENTIMA: Premijerka o stanju u Srbiji U izboru će Grad Beograd će spovesti dvostepeni postupak. U prvoj fazi potencijalni partneri treba da dostave odgovarajuće dokaze o ispunjenosti uslova, dok u drugoj fazi oni koji su prema oceni Konkursne komisije ispunili uslove treba da, najkasnije do 28. februara, dostave finansijsku ponudu, odnosno iznos ulaganja u rekonstrukciju centra, biznis plan za period od 10 godina, te plan rekonstrukcije. Od potencijalnih partnera se očekuje da preuzmu odredjen broj zaposlenih u Sava centru, dok Grad Beograd preuzima obavezu rešavanja broja preostalih radnika.Grad Beograd ponovo traži partnera za Sava centar

Pravo na prijave imaju potencijalni partneri koji su ostvarili poslovne prihode u prethodnoj finansijskoj godini od najmanje 20 miliona evra i koji će obezbediti rukovodioce sa najmanje 10 godina iskustva, od čega pet na poslovima upravljanja kongresnim centrom.

(Espreso.co.rs/beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.