DS PITA PREMIJERKU ANU: Da li Vaš brat stoji iza firme koja je otkupila Gošin dug od 400.000 evra?
Foto: Fonet

vruće pitanje

DS PITA PREMIJERKU ANU: Da li Vaš brat stoji iza firme koja je otkupila Gošin dug od 400.000 evra?

Čekamo reakciju!

Objavljeno: 09:17h

Poslanik Demokratske stranke Radoslav Milojičić pitao je predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić da li njen brat ima veze sa firmom koja je otkupila dug Goše od 400.000 evra.

On je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da ima "konkretne sumnje" da brat premijerke stoji iza firme u Zemunu, koja je pre samo mesec dana osnovana i koja je uspela za tih mesec dana da otkupi dug od 400.000 evra od firme sa Kipra koja je novi vlasnik Goše.

foto: Printscreen

On je rekao da je Privredni sud u Požarevcu već zakazao i ročiste za 16. novembar kako bi verovatno potvrdio tu odluku.

"Uspeli su za mesec dana i da otkupe dug i zakažu ročište, pa jasno je da iza te firme neko ko je u dosluhu sa Srpskom naprednom strankom", rekao je Milojičić.

"Ovo je rođačka država u režiji SNS i mi se protiv toga moramo izboriti", dodao je Milojičić.

foto: Filip Plavčić

On je kazao da je Goša primer kako se vlast ophodi prema svim radnicima u zemlji i podsetio da radnici te firme tri godine nemaju platu ni zdravstvene knjižice.

Uvidom na sajtu Agencije za privredne registre može se utvrditi da je sadašnja vlasnica firme AA kapital konsalting, koju su pominjali radnici Goše, Danijela Mrđenović. Ona je 12. septembra upisana kao vlasnica umesto Nenada Filipovića, koji je firmu osnovao 29. avgusta.

Da podsetimo, kompanija AA konsalting iz Zemuna podnela je sudu predlog za uvođenje stečaja u tu fabriku šinskih vozila zbog 400.000 evra, kažu u rukovodstvu fabrike. Rukovodstvo kaže da će na ročištu osporiti zahtev te firme.

U Goši su rekli da su njih iz kompanije AA konsalitng obavestili da su otkupili to potraživanje od 400.000 od nekadašnjeg vlasnika ŽOS Trnava.

Podsetimo, Goša je bila u vlasništvu slovačke firm ŽOS Trnava, a u aprilu ove godine je prodata kiparskoj firmi Lisnart.

U Goši tvrde da je novi vlasnik s Kipra preuzeo i sva potraživanja i kažu da će pred sudom osporavati zahtev AA konsaltinga. Ročište je zakazano za 16. novembar.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.