PLAĆAMO MILIONE GRCIMA, ali to nije sve! NOVI SPOR, hoće da uzmu svaki cent Srbiji
Foto: Beta

nije kraj

PLAĆAMO MILIONE GRCIMA, ali to nije sve! NOVI SPOR, hoće da uzmu svaki cent Srbiji

Mitilineos je na ime kamata i izgubljene dobiti na arbitraži u Ženevi tražio isplatu 65 miliona evra, ali je sud odlučio da im skoro prepolovi iznos

Objavljeno:

RTB Bor u 2019. godini očekuje novi postupak sa grčkom firmom Mitilineos i to pred sudom u Atini, saznaju Večernje novosti.

Odbrana Srbije pokušaće, kako navode, da ospori vođenje tog postupka uz obrazloženje da je arbitraža već završena u Švajcarskoj pre nekoliko dana i po toj presudi Srbija je dužna da grčkoj kompaniji isplati između 30 i 40 miliona evra. Prema informacijama tog lista, Grci koji su sredinom devedesetih godina prošlog veka, u vreme sankcija međunarodne zajednice sklopili ugovor o strateškom partnerstvu sa RTB Bor, iskoristili su i klauzule iz ugovora po kojima je za “sva sporna pitanja nadležan sud u Atini”. Šta je tačno predemt postupka, niko u RTB Bor nije želeo da komentariše, ali je gotovo izvesno da će Mitilineos pokušati da pred sudom u glavnom gradu Grčke naplati svoja dugovanja do poslednjeg centa. Jer, Mitilineos je na ime kamata i izgubljene dobiti na arbitraži u Ženevi tražio isplatu 65 miliona evra, ali je sud odlučio da im skoro prepolovi iznos.

(Espreso.co.rs/Večernje novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.