NEMCI ĆE 300.000 POLOVNJAKA POSLATI NA BALKAN: Pitali smo auto-dilere da li će to spustiti cene vozila u Srbiji, OVAJ ODGOVOR NISMO OČEKIVALI!
Foto: Nemanja Pančić

da li ćemo voziti jeftinijE

NEMCI ĆE 300.000 POLOVNJAKA POSLATI NA BALKAN: Pitali smo auto-dilere da li će to spustiti cene vozila u Srbiji, OVAJ ODGOVOR NISMO OČEKIVALI!

Imamo li razloga da se radujemo?

Objavljeno:

Vozači dizel vozila u naprednijim zemljama Evrope uskoro će svoje automobile morati na parking, preneli su mediji.

U Nemačkoj, nova odluka jednog od regionalnih sudova glasi: za sve automobile bez standarda motora EURO 6 - sledi parking.

Tako se pojavila i informacija da bi dizel vozila iz Nemačke, i to po procenama stručnjaka oko 300.000, mogla da završe na našem tržištu, koje u procentu od 60 odsto čine upravo dizelaši!

VIŠE OD 300.000 DIZELAŠA IZ NEMAČKE STIŽE U SRBIJU?Nemačka "proteruje" stare automobile sa ulica!

Nismo mogli da se ne zapitamo da li bi taj sled događaja spustio cenu polovnjaka u Srbiji, i imamo li razloga da se radujemo?

foto: AP

KUPILI STE AUTO U INOSTRANSTVU? Zbog divne srpske administracije NEĆETE MOĆI DA GA VOZITE!

No, kada smo kontaktirali auto kuće koje se bave prodajom polovnih vozila u Srbiji shvatili smo da ovo i nije tako važna vest za naš novčanik.

- Smatramo da od toga neće biti ništa. Kao uvoznici držaćemo se proverenih lizing kuća sa kojima sarađujemo. Ako se ta vozila pojave u lizing kućama sa kojima sarađujemo, to je druga stvar, ali ako ih budu prodavala fizička lica, ništa od toga. Ne verujem da fizičko lice može da obezbedi svu potrebnu dokumentaciju, pa se postavlja pitanje plaćanja carine - kažu iz "Balkana", firme koja godišnje uveze od 2.000 do 2.5000 polovnih vozila.

No još jedan je razlog što ova novost neće spustiti cene polovnjaka.

- Sve automobile iz Nemačke mi kupujemo za 40, 50 odsto jeftinije u drugim zemljama. Iz Nemačke nam stiže tek 10 odsto polovnjaka koje prodajemo - kažu iz ove kuće.

foto: Pixabay.com

Oni nam otkrivaju da je Srbima kao i uvek prioritet cena, iako i uvoznici vole nemačka vozila, jer je kvalitet neosporan.

Da Nemačka nije tržište koje je većinski bitno srpskim uvoznicima potvrdili su nam i iz auto kuće "Imperial".

- Sva vozila se uvoze iz Evrope, ne vidim da će ova vest iz Nemačke uticati na naše tržište - kazali su nam kratko.

Tako da, ako ste se obradovali i zamišljali kupovinu nekog polovnjaka kad se ova vozila sa Zapada pojave kod nas, čini se da ste se uzalud radovali.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.