Hoćete stan od 697 evra po kvadratu? OVO SU USLOVI ZA NAJJEFTINIJE STANOVE U SRBIJI!
Foto: Pixabay/Ilustracija

ako nemate svoj krov nad glavom

Hoćete stan od 697 evra po kvadratu? OVO SU USLOVI ZA NAJJEFTINIJE STANOVE U SRBIJI!

Direktor GSA Vladimir Stojanović kaže da će, s obzirom na to da će kupcima ovo biti prva nekretnina u vlasništvu, porez biti vraćen, pa će ih stan manje koštati

Objavljeno:

Građani Niša koji nemaju svoj “krov nad glavom”, niti u svom vlasništvu nekretnine koje su uslovne za stanovanje, niti ih imaju članovi njihovih porodica, od danas će moći da se prijave za kupovinu stanova za socijalno stanovanje. Konkurs će biti otvoren narednih mesec dana, prenose Južne vesti.

Iz Gradske stambene agencije kažu da je na prodaju 38 stanova u Ulici Majakovskog u Duvaništu, a 18 njih se izdaje. Oni koji se prodaju su površine od 52 do 77 kvadrata, dok se u zakup daju stanovi površine od 40 do takođe 77 kvadrata.

Kvadrat ovih stanova košta 697,40 evra sa PDV-om, dok se najam mesečno plaća 1,20 evra po kvadratu.

Direktor GSA Vladimir Stojanović kaže da će, s obzirom na to da će kupcima ovo biti prva nekretnina u vlasništvu, porez biti vraćen, pa će ih stan manje koštati.

foto: Stefan Jokić

10 % od toga što plate, biće im vraćeno vrlo brzo, u roku od mesec dana - objašnjava Stojanović.

Tako će, one koji budu ispunili uslove konkursa, “socijalni stan” od 52 kvadrata, posle povraćaja poreza koštati oko 32.600 evra. Najam stana iste kvadrature koštaće mesečno 62,4 evra, a stanari će biti dužni da plaćaju sve komunalne troškove.

Posebna komisija će bodovati prijave, objašnjava Stojanović, a više poena imaće oni koji imaju višečlane porodice, samohrani su roditelji, oni koji imaju duži podstanarski staž ili su osobe sa invaliditetom ili su teže bolesni.

Za najam stanova neće moći da konkurišu oni koji imaju mesečna primanja koja su veća nego što je propisano konkursom.

Prijave za kupovinu, kao i one za najam, mogu se preuzeti sa sajta gde su istaknuti i konkursi, ili uzeti u Gradskoj stambenoj agenciji koja se nalazi u Ulici Generala Milojka Lešjanina. Zainteresovani građani mogu da se informišu o konkursu na telefon 018/252-160 svakog radnog dana od 10 do 14, a obilazak stanova biće organizovan utorkom i četvrtkom od 14 do 17 sati.

Podsetimo, od 70 stanova, koliko je izgrađeno u Majakovskog u ovoj fazi, 14 će ostati Gradu, da bi bili dodeljeni porodicama koje su izgubile kuće u klizištu u Mramoru, zajedno sa još jednim stanom koji je bio izgrađen ranije.

(Espreso.co.rs / Južne vesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.