OPSEDNUTA SAM ČIŠĆENJEM STANA! Ovo je suma koju prosečna Srpkinja troši na kućnu hemiju! OD NJE BOLI GLAVA!
Foto: Profimedia, Ilustracija/Espreso.co.rs

sve za čistoću

OPSEDNUTA SAM ČIŠĆENJEM STANA! Ovo je suma koju prosečna Srpkinja troši na kućnu hemiju! OD NJE BOLI GLAVA!

Možda ne zvuči strašno, ali ne zaboravite da za ove pare sebe možete da častite lepim cipelama... I to ne na sniženju...

Objavljeno:

Čistoća košta.

Ovo je jedan od zakona koje je teško opovrgnuti. Verujte na reč. Iako sve žene često teže ka tome da uštede neki dinar, realno - ko će da se cima da cedi limun, maže sanitarije sodom bikarbonom, i služi se sličnim trikovima?

Pokušavala sam, više puta isprljala kuću više nego šro sam je očistila, pa je svaki pokušaj uštede na kraju kulminirao time da se ipak uhvatim za novčanik i iskeširam novac za kućnu hemiju, koja brate, košta!

Početak je - kupatilo. Čistoća u njemu, kažu, je pola zdravlja. I dok je nekad postojalo jedno sredstvo za čišćenje, danas postoji sijaset takvih proizvoda. Kad uđem u supermarket, prosto se izgubim, i moram sve da imam!

foto: Pixabay.com

Samo sanitar košta oko 250 dinara, a ako redovno perete sanitarije (dva puta nedeljno) otići će vam 500 dinara mesečno.

Ako se, ne daj Bože, zapuše odvodi, kao prvu pomoć morate imati dve flaše sone kiseline, to je još 160 dinara za obe boce. Tako dolazimo na 660 dinara, a to je samo početak!

Da bi čisto kupatilo lepo mirisalo, potrebni su vam osveživači za WC šolju, komada dva. Ako vam se ne posreći sa akcijskom cenom, komad ćete platiti 200 dinara.

I ni trepnula nisam, a već je otišla jedna crvena!

Dosadašnji zbir je 1.060 dinara.

Za čišćenje slavina od kamenca mogu da posluže sredstva za čićenje kamenca. Jedna boca takvog proizvoda košta oko 300 dinara.

I otišlo je 1.360 dinara.

Za čišćenje ogledala u kupatilu, ali i prozora i staklenih stolova odlični su sprejevi za staklo, od kojih svaki košta oko 180 dinara.

foto: Pixabay.com

Dosadašnji zbir - 1.540 dinara.

Tečnost za čišćenje podova u celom domu je oko 250 dinara. Poseban tretman za održavanje laminata i parketa koštaju, pa vas tako sredstvo za njih košta 450 dinara... Već smo u kuću "sipali" 2.240 dinara.

E sad, poseban tretman isto tako zaslužuje drveni nameštaj, a vlažne maramice za čišćenje istih koštaju oko 150 dinara.

foto: Pixabay.com

Ako imate kožne garniture, to vas dodatno košta još 500 dinara.

Do sada smo potrošili 2.890 dinara.

U svakom domu posebnu negu zahteva i - kuhinja. Tečnost za sudove je obavezan, a cena je oko 200 dinara, zavisno od mililitraže i proizvođača. Sunđeri i krpe koštaju još toliko...

Total: 3.290 dinara.

foto: Pixabay.com

Ukoliko pak posuđe perete mašinski, na sudo-mašinu otići će vam pravo malo bogatstvo. Pakovanje tableta za mašinu (koje će vam doduše trajati duže od mesec dana) košta 1.200 dinara. tečnost za sjaj posuđa košta oko 250 dinara, a so za mašinu isto toliko.

Ovaj luksuz košta će vas, po ovoj računici 1.700 dinara, pa smo do sada na kuću potrošili 4.990 dinara.

foto: Pixabay.com

Rerna i mikrotalasna takođe zahtevaju pažnju, a skorele naslage hrane najbolje čiste preparati namenjeni baš tome, a jedna bočica ovog skupog spreja košta 450 dinara.

Ni okrenuli se nismo, a već smo došli do sume od 5.440 dinara.

Dakle, više od 5.000 dinara vam je, u proseku potrebno za samo čićšenje kuće. U to nismo računali sredstva za ličnu higijenu, kao ni prašak i omekšivače za pranje veša. Da jesmo, došli bismo do mnogo veće sume.

foto: Stock

Ipak, iako 5.500 nekome možda ne zvuči kao mnogo novca, drage dame - gledajte to ovako: To su jedne cipele...

(S. T.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.