ZVANIČNO PRIHVATILI PONUDU! Štrajk završen, evo koliku će platu primati radnici Fijata posle pobune!
Foto: Fonet

pobeda radnika

ZVANIČNO PRIHVATILI PONUDU! Štrajk završen, evo koliku će platu primati radnici Fijata posle pobune!

Fijat je ponudio i plaćanje u duplom iznosu prevoza kada radnici rade van standarnog radnog vremena, kao i isplatu u avgustu polovine bonusa efikasnosti za 2016. godinu

Objavljeno:

Skupština Samostalnog sindikata zaposlenih u kragujevačkom Fijatu prihvatila je zvaničnu ponudu rukovodstva kompanije na zahteve štrajkača, koji su bili u generalnom štrajku od 27. juna do 18. jula.

ŠTRAJK IM SE IPAK ISPLATIO: Fijat ponudio radnicima 9 odsto povećanje zarade

U Štrajkačkom odboru je potvrđeno agenciji Beta da je od jutros počelo informisanje radnika prve smene o toku pregovora i Fijatovoj ponudi, kroz direktne razgovore sa sindikalcima i obaveštenja na oglasnim tablama.

Najavljeno je da će i druga smena biti informisana, posle čega će Štrajkački odbor krenuti za Beograd na nastavak pregovora sa Fijatom u Vladi Srbije.

Kompanija je radnicima u Kragujevcu ponudila povećanje zarade od 9 odsto i to od avgusta tri odsto, a od februara 2018. godine 6 odsto.

Fijat je ponudio i plaćanje u duplom iznosu prevoza kada radnici rade van standarnog radnog vremena, kao i isplatu u avgustu polovine bonusa efikasnosti za 2016. godinu.

U ponudi je bilo i formiranje komisije u kojoj će biti predstavnici kompanije i radnika za utvrđivanje na kojim to radnim mestima ima preopterećenih radnika.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.